torstai 25. maaliskuuta 2021

Ihminen pienenee, Jeesus suurenee

 


Rakkaat ystävät, ajattelin tänään kirjoittaa muutaman sanan siitä, miten aika ajoin tunnen väsymystä ja olen jollakin tavalla syvissä vesissä. Minulle tuli sellainen ajatus, että onko minulla mitään annettavaa tähän blogiin tai yleensäkään kristilliseen työhön, esim. raamattupiiriin tai muuhun kristilliseen työhön. Sitä mietittyäni, totesin, että totisesti, minulla ei ole mitään annettavaa. Mutta minulla on kuitenkin se, että minä voin kertoa armollisesta Jeesuksesta, että hän on meidän syntisten kanssa. Silloin minä en kerro itsestäni vaan siitä, miten Jeesus on meidän kanssamme ja auttaa meitä syntisiä.

1. Korintolaiskirjeen luvussa 1 jakeissa 26-29 sanotaan: ”Ajatelkaa veljet, mitä te olitte, kun teidät kutsuttiin: teissä ei ollut monta ihmisten mielestä viisasta, ei monta vaikutusvaltaista, ei monta jalosukuista. Mikä maailmassa on hulluutta, sen Jumala valitsi saattaakseen viisaat häpeään. Mikä maailmassa on heikkoa, sen Jumala valitsi saattaakseen häpeään sen, mikä on voimakasta. Mikä maailmassa on vähäpätöistä ja halveksittua, mikä ei ole yhtään mitään, sen Jumala valitsi tehdäkseen tyhjäksi sen, mikä on jotakin. Näin ei yksikään ihminen voi ylpeillä Jumalan edessä.” Tämä on hyvin armollista. Kristillinen usko on siinä mielessä hieno uskonto, että tässä yksikään ihminen ei voi nousta toisten esikuvaksi ja piispakin joutuu penkissä kuuntelemassa papin saarnaa. Usko tulee kuitenkin kuulemisesta ja kuuleminen Jumalan sanan kautta. Me joudumme toinen toisiltamme aina oppimaan.

Jumala on valinnut omaan palvelutehtäväänsä usein ylenkatsottuja, muiden silmissä vähäarvoisia ihmisiä. Jeesus on hyvin tarkka omasta kunniastaan, ettei ihminen saa sitä kunniaa, vaan kaikki kunnia kuuluu Jumalalle. Joka luulee viisas olevansa, sen Jumalan sana tekee tyhmäksi ja taas tyhmän Jumalan sana tekee viisaaksi. Tuo asetelma on hyvin jännä. Jossain kohtaa Raamattua sanotaan, että pienin on suurin ja suurin on pienin. Eli hyvin tällainen vastakohtien paikka.

Se, mitä ajattelin sinulle ystävä sanoa, niin ollaan iloisella ja rohkealla mielellä tänä korona-aikanakin. Luotetaan siihen, että Jeesus pitää meistä huolen. Hän hoitaa meidät taivaan kotiin ja me saamme iloita armosta. Me saamme iloita siitä, että Jeesus on meidät pessyt puhtaaksi. Jos sinä et ole omassa elämässäsi onnistunut, tänään, eilen, menneessä etkä ehkä tulevassakaan, niin muista se, niin kuin tuossa Raamatun kohdassa sanotaan, ettei yksikään ihminen voi ylpeillä Jumalan edessä. Meidän täytyy tulla niin pieneksi, että ymmärrämme, että meidän oma tekomme ei ole pelastuksessa tärkeä, vaan pelastusasiassa on tärkeää se, että kaikki meidän synnit on anteeksi annettu Herran Jeesuksen nimessä ja kalliissa sovintoveressä. Sinä ystävä, joka epäilet omaa uskoasi, sinunkin tulee uskoa ja ajatella se niin, että Jumalan kunnia siinä tulee näkyville, kun sinä syntisenä uskot itsesi armosta autuaaksi. Aamen.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti