keskiviikko 31. maaliskuuta 2021

Jeesus on elämän puu

 


Mielessäni on jo pitkään pyörinyt ajatus elämän puusta. Kun Jumala loi ihmisen, Hän teki ihmisen asuinpaikaksi Eedenin puutarhan. Puutarhaan Hän kasvatti kaikenlaisia hedelmäpuita ihmisen ruuaksi. Keskelle puutarhaa Jumala kasvatti elämän puun sekä hyvän ja pahan tiedon puun. (1. Moos. 2:8-9). Näiden kahden puun hedelmät eivät olleet tavallisia ruuaksi tarkoitettuja hedelmiä. Elämän puun hedelmät antoivat ikuisen elämän (3:22). Hyvän ja pahan tiedon puun hedelmät puolestaan aiheuttivat kuoleman (2:17).

Kun ihminen oli noussut Jumalaa vastaan ja syönyt hyvän ja pahan tiedon puusta, Jumala joutui karkottamaan ihmisen eedenin puutarhasta, ettei ihminen pystyisi enää syömään elämän puusta ja elämään syntisenä ikuisesti. Samalla Jumala kuitenkin lupasi, että kerran tulisi ihminen, joka murskaisi pahan vallan.

Jeesus, Jumalan ainoa Poika, syntyi ihmiseksi maailmaan tehtävänään sovittaa ihmiskunnan synti, jotta ihminen voisi jälleen elää ikuisesti Jumalan yhteydessä. Kun Jeesus kuoli Golgatan ristillä, kaikki ihmisen synti oli asetettu hänen päälleen. Tämä tarkoittaa ihan kaikkia syntejä, niin menneitä kuin tuleviakin. Jeesus sovitti kertakaikkisesti kaikkien ihmisten synnin. Sinun ja minun kaikki synnit on siis jo sovitettu. Me saatamme joskus ajatella niin, että saamme syntimme anteeksi sitten, kun olemme pyytäneet niitä anteeksi ja tehneet parannusta. Jokaista syntiä meidän täytyisi erikseen katua, jotta saisimme sen anteeksi. Näin ei ystävä ole. Meidän kaikki syntimme on jo sovitettu ja anteeksi annettu. Jeesuksesta on tullut meidän elämän puumme, kun uskomme Hänen sovittaneen kaikki syntimme.

Jeesus sanoo olevansa viinipuu ja me olemme oksia tuossa puussa. Kun uskomme Jeesukseen syntiemme sovittajana, hän oksastaa meidät itseensä niin, että saamme koko ajan häneltä elämän nestettä. Tämä elävä ravinto ei ole sitä ravintoa, jota ruumiimme tarvitsee, eikä se paranna meidän fyysisiä tai psyykkisiä sairauksiamme, vaan se on elävää vettä, joka pitää meidät Jumalan yhteydessä tämän maanpäällisen elämämme ajan ja vie meidät ikuiseen elämään.

Ilmestyskirjassa puhutaan jälleen elämän puusta, joka tuottaa jatkuvasti hedelmää, ja jonka lehdistä kansat saavat terveyden. Jeesus on tuo elämän puu. Kun olemme hänessä, hän antaa meille kaiken sen ravinnon, jota me tarvitsemme iankaikkiseen elämään. Ole siis turvallisella mielellä. Jeesus ravitsee sinut.

1 kommentti: