lauantai 13. maaliskuuta 2021

Sanan siemen

 


On taas se aika vuodesta, jolloin puutarhaviljelijät alkavat esikasvattaa vihanneksia ja kukkia. Oletko koskaan ajatellut, miten ihmeellinen siemen on. Sen sisällä on koko kasvi. Kun siemen kylvetään maahan ja se saa kosteutta, se alkaa kasvattaa ensin juuria ja sitten versoa. Versosta tulee varsi ja lehdet ja lopulta myös kukka, josta kehittyy hedelmä ja uudet siemenet. Kun kasvi saa sopivasti lämpöä, vettä ja ravinteita, se kasvaa ja voi hyvin.

Jumalan Sana on siemen, joka meihin kylvetään. Joskus tuo siemen saattaa olla jopa kymmeniä vuosia lepotilassa odottamassa otollisia olosuhteita, ennen kuin se alkaa kasvaa. Valitettavasti joskus käy myös niin, ettei noita olosuhteita ikinä tule, mutta ajatellaan nyt kuitenkin positiivisesti tilannetta, jossa Sanan siemen alkaa itää. Ensin se kasvattaa juuret, niin että uskomme Jeesuksen sovittaneen syntimme Golgatan ristillä ja olemme pelastettuja yksin armosta, yksin Jeesuksen tähden. Jos nuo juuret irtoavat eli alamme uskoa, että pelastukseen on jokin muu tie kuin Jeesus, tai pelastukseen vaaditaan jotain omia tekojamme, niin silloin koko kasvi eli uskomme kuolee.

Kasvi ottaa ravintoa ja vettä juurillaan. Samoin me saamme kaiken tarvitsemamme veden ja ravinnon elävän veden lähteestä, Jeesuksesta. Jeesus sanoo myös olevansa maailman valo. Jeesus on valo, jota tarvitsemme kasvamiseen. Kun tuo täydellinen vesi ja valo saa meitä ravita, se näkyy elämässämme. Kasvuamme ohjaamaan olemme saaneet Pyhän Hengen ja hänen ohjauksessaan Jumala alkaa vaikuttaa meissä tahtomista ja tekemistä. Pyhän Hengen vaikutuksesta meissä alkaa näkyä myös Hengen hedelmä: rakkaus, ilo, rauha, kärsivällisyys, ystävällisyys, hyvyys, uskollisuus, lempeys ja itsehillintä.

Tuntuu jotenkin tosi turvalliselta ajatella, miten meistä pidetään huolta ja miten Pyhä Henki ohjaa elämäämme. Totta kai se harmittaa ja tekee surulliseksi, kun huomaa, miten vähän Pyhän Hengen hedelmää itsessä näkyy. Tuo hedelmä ei kuitenkaan voivottelemalla ainakaan kasva, vaan se saa ravintonsa Jumalan Sanasta ja Jeesuksen sovintotyöstä. Elävä vesi ja Jeesus-valo saakoon ravita meitä tänäkin päivänä.

1 kommentti: