sunnuntai 16. toukokuuta 2021

Armon tiellä

 


Armoa ja rauhaa rakkaat ystävät. On taas tullut kevät ja odottelemme kesää. On ollut hienoja päiviä nauttia keväästä, auringosta, luonnosta, kukista ja lintujen viserryksestä. Ymmärrämme, että saamme nauttia keväästä ja kesästä ilman omaa suoritustamme, mutta me voisimme myös kristittyinä opetella nauttimaan Jumalan armosta. Voisimme iloita siitä, että olemme saaneet yksin armosta synnit anteeksi ja unohtaa sellaisen ajatuksen kokonaan, että Jumala suorittaa osan pelastuksestamme ja me itse sitten loput. Heittäydytään täydellisesti Jumalan armon varaan, koska jos ajattelemme, että voimme itse suorittaa jotakin, niin silloin asetamme itsemme jumalaksi ja teemme Jeesuksen armotyön tyhjäksi.

Ajattelen niin, että silloin kun olemme armosta uskomassa, me saamme siitä voiman ja kaikenlainen ahdistus ja oma työ pelastumisen eteen loppuu. Galatalaiskirjeen 5. luvussa, jakeessa 4 sanotaan: ”Te, jotka pyritte vanhurskauteen lakia noudattamalla, olette joutuneet eroon Kristuksesta, armon ulkopuolelle.” Tässäkin Raamatun kohdassa käy selvästi ilmi se, miten nuo galatalaiset alkoivat uskoa valeapostoleita, jotka opettivat, että Jumala on kyllä teidät puhtaaksi pessyt, mutta teidän täytyy vielä noudattaa juutalaislakeja. Helposti myös kristittyinä me ajattelemme niin, että Jeesus on kyllä puhdistanut meidät, mutta kyllä meidän täytyy itsekin tehdä jotain.

Eräs uskonystävä on kauniisti sanonut, että me tulemme uskontiellä kolmen tien risteykseen. Yksi tie on maailma, toinen tie vie kuuliaisuuden upottavalle suolle ja kolmas on armon tie. Minä olen kokenut tuon omassa elämässäni hyvin selvästi. Olin tarpomassa tuolla kuuliaisuuden suolla yrittäen itse pitää pelastustani voimassa ja täysin uupunut uskova. Olin jo lähdössä takaisin maailman tielle, kun onneksi Jeesus lähetti luokseni ymmärtävän ystävän, joka kertoi minulle armon tiestä. Hän kertoi minulle, että Jeesus on jo kaikki syntini sovittanut eikä minun tarvitse yrittää niitä enää itse sovittaa. Hän auttoi minua ymmärtämään, että pelastus on kokonaan Jeesuksessa ja jos koetan vähänkään lisätä siihen omia suorituksiani tai päätöksiäni, joudun pois armon tieltä.

Ollaan ystävät hyvässä turvassa ja luotetaan siihen, että me saamme tänäänkin kulkea armon tiellä ja uskoa kaikki synnit anteeksi Jeesuksen nimessä ja veressä. Sinä ystävä, joka olet lähtenyt tuolle kuuliaisuuden tielle, niin sinäkin saat palata armon tielle ja uskoa yksin armosta. Me saamme kaikki palata sieltä oman suorittamisen tieltä armon tielle ja uskoa synnit anteeksi yksin armosta Jeesuksen tähden. Tuolla armon tiellä Pyhä Henki meitä johtaa. Aamen.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti