torstai 6. toukokuuta 2021

Jumalan yhteydessä


                                                                   Etsimme elämään sisältöä, merkitystä, jotain tekemistä ja mielekästä ajan kuluttamista. Välillä tuntuu, ettei millään ole mitään merkitystä. Voimme ajatella, että olemme kuluttaneet elämämme, aikamme turhaan. Ehkä koemme epäonnistuneemme. Elämä on kuin valunut hukkaan. On ollut ehkä liikaa murheita ja stressiä. Nyt vielä näinä aikoina elämäämme ja tekemisiämme, menemisiämme, sosiaalisuutta rajoitetaan. Onko enää mieltä missään? Paistaako aurinko risukasaan? 

Olen kaivannut yhteyttä ihmisiin, rukouspiiriä. Mietin, mikä onkaan tämän ajan merkitys. Mikä merkitys on sillä, että nyt on aika eristäytyä? Olisiko nyt hyvää aikaa pysähtymiselle, pohtimiselle ja yhteydelle Jumalaan? Mitä Jumala haluaa meille puhua? Hän varmasti haluaa auttaa. Raamatun ihmisten tarinoita kun luen, ihmettelen heidän monien pitkäjänteisyyttä ja uskoa ja luottamusta Jumalan huolenpitoon kaikista vaikeuksista huolimatta.

Minua on puhutellut Saarnaajan kirja Raamatussa. Saarnaaja päätyy siihen ajatukseen, että kaikki on lopulta turhuutta täällä auringon alla. Hän on tosi pessimistinen ja on sitä mieltä, ettei mikään tuo apua ihmiselle. Ihmiset etsivät sisältöä elämään erilaisista asioista, mutta mikään ei lopulta sammuta sitä syvällä olevaa janoa eli ihminen ei löydä iloa ja rauhaa. Elämämme on määräaikaista täällä. Saarnaajakin muistuttaa siitä, että kaikella on määrähetkensä ja aikansa. Aika on syntyä ja aika on kuolla. Tämän vuoksi juuri nyt mietin tämän ajan merkitystä ja ylipäätään sitä, mihin aikani kuluu.

Saarnaaja haluaa meidän lopulta ymmärtävän, mistä saamme rauhan sydämeen, mikä sammuttaa sen janon. Hän haluaa meidän käsittävän, että onni on lähellä. Yhteys Jumalaan on lopulta rauhan ja ilon ja merkityksen lähde. Jeesus, Jumalan poika, syntyi maailmaan, jotta meille kaikille aukeaisi mahdollisuus uuteen elämään Jumalan yhteydessä ja syntiemme anteeksi saamiseen ja iankaikkiseen elämään. Jumala ei jättänyt meitä synkeyteen vaan antoi meille rauhan ja armon. Tätä yhteyttä Jumalaan voimme etsiä ja löytää. Hän rakastaa meitä ja antaa meille toivon ja merkityksen jokaiseen päivään. 

 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti