sunnuntai 9. toukokuuta 2021

Jumalan suuruus

Kuuntelin erään laulun sanoja, jossa mietittiin sitä, että mitä voi Jumalalle kertoa saaneensa aikaan, kun aika täällä maan päällä alkaa loppua. Hän siinä totesikin, ettei taida olla kovin paljon kerrottavaa. Tosin merkittävät asiat ovatkin lopulta aivan yksinkertaisia mutta tärkeitä, esim. että on saanut elää jonkun läheisen kanssa jonkin ajan/hetken elämässä, saanut rakastaa. 

Jumalan suunnitelmat ovat suurempia. Hän tietää elämämme ja tuntee meidät. Jesajan kirjan luvussa 55 tulee esille Jumalan suuruus ja suunnitelmat täältä ikuisuuteen. Vaikeaa niitä on käsittää. Vaikeaa on myös käsittää Hänen rakkauttaan meitä kohtaan. Jumalan ajatukset ovat meidän ajatustemme yläpuolella. Jumala kehottaa meitä kaikessa turvautumaan Häneen, sillä Hänen anteeksiantonsa on runsas. Jumala kutsuu luokseen, jotta saisimme elää. Hän on uskollinen. Hän ei hylkää. Sanassaan Raamatussa Hän puhuu meille ja lupaa, että Sanan merkitys vaikuttaa meihin ja elämäämme. Raamatun lukeminen voi yllättäen antaa vastauksia, puhutella syvällisesti tai antaa sinulle virkistävän keidashetken. Se on elävää sanaa ja aina ajankohtaista. Jumala puhuu Sanansa kautta ja on läsnä.

Tässä kauniissa keväisessä aamussa on helppoa uskoa Jumalan lupauksiin. Aina ei kuitenkaan ole niin. Varsinkaan, kun on aina uudelleen kokenut pettymyksiä ja vastoinkäymisiä ja itsekin on aina uudelleen sortunut samoihin virheisiin. Tänään on kuitenkin mahdollisuus uuteen. Tänään on mahdollisuus syntien anteeksi saamiseen meille kaikille Jeesuksen ristikuoleman vuoksi. Jumalan rakkaus tuli esille siinä, että Hän antoi Jeesuksen kuolla ristillä meidän syntiemme tähden. Olemme vapaita kaikista kahleista. Meistä ei tule virheettömiä eikä meillä ole Jeesukselle näyttää ansiolistaa, mutta silti Hän rakastaa meitä.     

1 kommentti:

  1. Ajattelen että Jeesuksen piti kuolla jotta hänen oppinsa kanssa kulkevat, eivät enää tulevaisuudessa joudu kokemaan samaa julmuutta. Pääsiäinen tapahtumat näyttäytyvät minulle valoissa jossa näkyy valtaväestön halu, vaikka tappaa ne, jotka ovat mahdollisia uhkia muuttaa asioita pois egoistista ajatuksista, kohti jumalallista. Jotta ihmiset saavat voimaa elää Jumalan sanan kanssa nykypäivänäkin, kun uskonto sanan sanominenkin tuottaa monelle inhoa. Jeesus oli tarpeeksi vahva ymmärtämään ja kestämään seuraukset esimerkkinä uskoville kautta aikojen.

    VastaaPoista