lauantai 22. toukokuuta 2021

Rauhaa ja iloa Pyhässä Hengessä

 


Katsoin elokuvan, jossa ankara vuokraemäntä seisoi Raamattu kädessään vuokralaisensa edessä ja vaati naista ja muita kyläläisiä tekemään parannusta. Vuokralainen otti Raamatun emännän kädestä ja sanoi: ”Miksi lyöt kaikkia tällä kirjalla, joka on täynnä rakkautta.” Nuo sanat ovat pyörineet mielessäni nyt jo useita viikkoja. Osaanko tuoda läheisilleni viestin Jumalan rakkaudesta?

Jäähyväispuheessaan Jeesus sanoi rukoilevansa omiensa puolesta ja sitten hän lisäsi muutama jae myöhemmin: ”Mutta minä en rukoile ainoastaan heidän puolestaan vaan myös niiden puolesta, jotka heidän sanansa kautta uskovat minuun, että he kaikki olisivat yhtä, niin kuin sinä, Isä, olet minussa ja minä sinussa. Rukoilen, että hekin olisivat yhtä meissä, jotta maailma uskoisi sinun lähettäneen minut.” (Joh. 17:20-21) Kristittyjen keskinäisen rakkauden pitäisi viestittää maailmalle Jumalan rakkaudesta. Ainakin minä olen kuitenkin kokenut sen, miten jotkut eri seurakuntaan kuuluvat kristityt eivät pidä minua lainkaan pelastettuna, koska en noudata samoja tapoja kuin he.

Roomalaiskirjeen 14. luvussa Paavali puhuu siitä, että osa kristityistä on uskossaan heikkoja ja siksi heidän täytyy noudattaa joitakin lisäsääntöjä uskonsa ylläpitämiseksi. Tärkeää on, että emme vaadi toisilta noiden sääntöjen noudattamista, vaan jokainen vastaa omista elämänvalinnoistaan itse. Jakeessa 14 sanotaan: ”Minä tiedän ja olen varma Herrassa Jeesuksessa, ettei mikään ole sinänsä epäpyhää. Ainoastaan sille, joka pitää jotain epäpyhänä, se on epäpyhää.”

Kristinuskon ydin on se, että Jeesus on sovittanut maailman synnin ja jokainen, joka uskoo Häneen, pelastuu. Me elämme lopunaikaa eli sitä aikaa, kun Jeesus ei vielä ole tullut maan päälle kirkkaudessaan. Meille on kuitenkin annettu Pyhä Henki, joka kirkastaa Jeesusta. Pyhän Hengen tehtävä on herättää usko Jeesukseen syntien sovittajana ja ylläpitää tuota uskoa. Hän myös opettaa meitä ymmärtämään Raamatun sanaa ja elämään kristittyinä täällä maan päällä. ”Sillä Jumalan valtakunta ei ole syömistä ja juomista, vaan vanhurskautta, rauhaa ja iloa Pyhässä Hengessä. Joka tällä tavoin palvelee Kristusta, on Jumalalle mieluinen ja kelpaa myös ihmisille. Tavoitelkaamme siis sitä, mikä edistää rauhaa ja keskinäistä rakentumistamme.” (Room. 14:17-19)

Pidetään rakkaat uskonystävät yhtä eikä lyödä toisia Raamatulla, joka on täynnä rakkautta. Luotetaan, että Jeesus on sovittanut syntimme, Pyhä Henki pitää meidät Jeesuksen yhteydessä ja pääsemme lopulta iankaikkiseen iloon. Aamen.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti