sunnuntai 15. elokuuta 2021

Valoa hämärään

 


Näin elokuussa aamut ovat usein sumuisia ja se tuo vaaratilanteita liikenteeseen. Nykyautoissa on automaattivalot, jotka menevät päälle, jos on pimeää. Muuten valoina on vain pienemmät päivävalot eikä takavalot pala ollenkaan. Minulle on useita kertoja käynyt niin, että autoni valot eivät ole syttyneet, koska sumu on kirkasta eikä automatiikka ole tunnistanut, että näkyvyys on oikeasti hyvin vähäinen ja valot olisivat tarpeen. Vaaratilanteitakin olen nähnyt tuosta autojen valottomuudesta johtuen.

Me ihmisetkin usein luulemme, että kuljemme valossa, vaikka oikeasti emme näekään. Ihminen ei voi omalla järjellään käsittää Jumalaa, vaikka niin luuleekin. Oman ajattelunsa varassa ihminen pitää itseään keskipisteenä ja tekee Jumalasta omien ja maailman tarpeiden täyttäjän. Kun Jumala ei sitten toimikaan ihmisen ajattelun mukaan, hän ehkä kieltää Jumalan olemassaolon.

Maailma ja jokainen ihminen on täynnä pahuutta. Nykyaikana me saamme tiedon eri puolilla maailmaa tapahtuneista järkyttävistä asioista nopeasti. Tämä aiheuttaa sen, että rakastavaan Jumalaan uskominen on monelle hyvin vaikeaa. Miksi Jumala sitten sallii tämän kaiken? Alussa Jumala loi maailman ja ihmisen hyväksi. Hän antoi kuitenkin ihmiselle vapaan tahdon elää Jumalan yhteydessä tai nousta Jumalan tahtoa vastaan. Ihminen valitsi tuon jälkimmäisen ja sen vuoksi maailmassa vallitsee pahuus.

Jumala rakastaa luomaansa ihmistä ja siksi Hän haluaa luotaan pois lähteneen ihmisen takaisin. Jumala on kuitenkin pyhä eikä Hänen luonaan voi olla minkäänlaista pahuutta. Sen vuoksi Jumala lähetti Ainoan Poikansa Jeesuksen maailmaan sovittamaan ihmisen pahuuden, synnin. Jeesus kuoli Golgatan ristillä ihmisen syntien tähden, jottei yksikään, joka uskoo Jeesukseen, joutuisi iankaikkisesti eroon Jumalasta eli kadotukseen, vaan saisi elämän Jumalan yhteydessä.

Jos sinä tunnet oman pahuutesi ja haluat saada syntisi anteeksi, se on mahdollista juuri nyt. Voit sanoa yksinkertaisesti: ”Jeesus anna minulle kaikki minun syntini anteeksi ja ota minut omaksesi.” Tärkeää on, että myös uskot saaneesi anteeksi. Samalla sinä saat Pyhän Hengen, joka alkaa opettaa sinua tuntemaan Jumalaa. Jumala ilmaisee itsensä Raamatussa ja sieltä Pyhän Hengen avulla opit tuntemaan Jumalan pelastussuunnitelman Jeesuksessa. Maailma ei muutu hyväksi, mutta sinä saat elää tätä elämää armahdettuna syntisenä. Ole siis turvallisella mielellä ja luota siihen, että Jeesus on sovittanut kaikki sinunkin syntisi.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti