lauantai 28. elokuuta 2021

Jeesus avaa silmät

 


Kärsimys ja sairaus ovat asioita, joita kukaan ei toivo itselleen eikä läheisilleen. Haluaisimme elää elämämme rauhassa ja vaivattomasti. Olisi niin kiva, ettei olisi mitään suuria huolia. Mutta kun näin ei kuitenkaan tapahdu, helposti mietimme, mitä pahaa olen tehnyt, kun joudun kärsimään tällä tavalla. Se on turhaa. Elämä vain on sellaista, ettei kaikki mene tahtomme mukaan. Maailmassa ja meissä olevan synnin vuoksi täällä maailmassa eläminen on monella tavalla kärsimystä. Joka tapauksessa Jeesus on kiinnostunut siitä, mitä sinulle kuuluu ja miten sinä jaksat.

Raamatussa kerrotaan, miten Jeesus paransi monia ihmisiä fyysisistä ja psyykkisistä sairauksista. Jeesuksen ensisijainen tarkoitus oli kuitenkin pelastaa nämä ihmiset iankaikkiseen elämään. Vaikka yksi sairaus olisi parantunutkin, aina voisi tulla uusia. Jos usko on kiinni sairauden ja kärsimyksen poistumisessa, niin se usko ei kanna.

Kun Jeesus oli parantanut sokeana syntyneen miehen, fariseukset hyökkäsivät Jeesusta vastaan, koska oli sapatti eikä Jeesus noudattanut siihen liittyviä sääntöjä. Jeesus sanoi näkönsä saaneelle miehelle, joka uskoi Jeesukseen: ”Minä olen tullut tähän maailmaan pannakseni toimeen tuomion: sokeat saavat näkönsä ja näkevistä tulee sokeita.” Myös fariseuksia oli paikalla ja tuo pisti heidän sydämeensä ja he kysyivät, ettei kai Jeesus tarkoittanut heitä sokeilla. Jeesus vastasi: ”Jos olisitte sokeita, teitä ei syytettäisi synnistä, mutta te väitätte näkevänne, ja sen tähden synti pysyy teissä.” (Joh. 9)

Vakavin sairaus on hengellinen sokeus. Se voi ilmetä niin, ettei ollenkaan uskota Jeesukseen syntien sovittajana, mutta myös niin, että oma hyvä elämä ja omat teot ovat osa pelastuksen voimassa pysymistä. Molemmat näistä ihmisryhmistä luulevat näkevänsä, mutta ovat kuitenkin sokeita. Hengellisen sokeuden voi parantaa vain Jeesus.

Jumala on pelastanut meidät yksin armosta eikä se perustu millään tavalla meidän omiin tekoihimme. Pelastus ei myöskään pysy voimassa meidän omien tekojemme avulla, vaan on loppuun saakka yksin Jeesuksen sovintotyön varassa. Kun saamme olla pelastettuja Jeesuksessa, niin silloin Pyhä Henki ohjaa meitä tekemään niitä tekoja, joita tekemään Jumala on meidät tarkoittanut. Pelastukseen nämä teot eivät kuitenkaan vaikuta. Pelastus on yksin uskossa Jeesukseen. Uskotaan siis tänäänkin kaikki syntimme anteeksi Jeesuksen nimessä ja sovintoveressä. Ole turvallisella mielellä ja luota, että Jeesus vie sinut tämän elämän läpi iankaikkiseen elämään. Aamen.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti