lauantai 21. toukokuuta 2022

Rauha Teille!

 


Elämme aikaa, jolloin on vaikeaa kokea rauhaa. Maailman kauheat tapahtumat ja niiden vaikutus jokaisen ihmisen elämään on todellisuutta. Me emme juurikaan voi vaikuttaa näihin tapahtumiin ja se lisää levottomuutta entisestään. Saattaa jopa tuntua siltä, että oman elämän hallinta katoaa.

Minulle on tullut tämän vuoden aikana entistä tärkeämmäksi ylösnousseen Jeesuksen sanat opetuslapsilleen, kun nämä piileksivät peloissaan lukittujen ovien takana. Jeesus sanoi heille: ”Rauha teille” (Joh. 20:19) Muutamia päiviä aikaisemmin Jeesus oli viimeisessä puheessaan sanonut opetuslapsille: ”Olen puhunut teille tämän, jotta teillä olisi minussa rauha. Maailmassa te olette ahtaalla, mutta pysykää rohkeina: minä olen voittanut maailman.” (Joh.16:33)

Jeesus antaa meille rauhan, vaikka maailmassa ja omassa elämässämme olisimme hyvinkin ahtaalla. Tuo rauha on luottamusta siihen, että Jeesus on sovittanut minun syntini ja vie minut tämän elämän läpi iankaikkiseen elämään. Jeesus ei anna elämäni tapahtumien viedä minulta pelastusta, jonka hän on minulle ansainnut ja lahjoittanut.

Jeesus antoi opetuslapsilleen myös tehtävän. ”Jeesus sanoi uudelleen: Rauha teille! Niin kuin Isä on lähettänyt minut, niin lähetän minä teidät.” (Joh 20:21) Jeesus antaa rauhan myös evankeliumin eteenpäin viemiseen. Me olemme saaneet Pyhän Hengen avuksi ja oppaaksi kaikkeen, mutta aivan erityisesti Jeesuksen sovitustyöstä kertomiseen. Jeesus on antanut meille oikeuden julistaa syntien anteeksi antamusta hänen nimessään. Toisaalta hän on antanut meille myös velvollisuuden olla julistamatta syntejä anteeksi kenessäkään muussa kuin Jeesuksessa.

Nykyään kaikenlainen henkisyys ja usko erilaisiin jumaliin ja parantajiin on yleistä. Ihmisen syvin tarve on saada syntinsä anteeksi ja tätä puhdistumista etsitään kaikenlaisista uskomuksista. Meidän velvollisuutemme on kuitenkin julistaa yksin Jeesusta ja myös kertoa toisille, ettei pelastusta ole missään eikä kenessäkään muussa kuin Jeesuksessa.

Ole siis, ystävä, turvallisella mielellä. Jeesus on sovittanut sinunkin syntisi. Me saamme kaiken elämän raadollisuuden keskellä turvata Jeesukseen ja luottaa siihen, että hän vie meidät perille. Jeesuksen rauhaa elämääsi.

2 kommenttia:

  1. Kiitos hyvästä opetuksesta.

    VastaaPoista
  2. Tänä päivänä ihmiset ajautuvat harhaoppeihin ja valehumaliin , vain Jeesus Kristus kaikkivaltias on elämän pelastus kaiken tämän saastaisen syntisen maailman keskellä.. Siunattu olkoon hän joka tulee Herran nimeen . Aamen!

    VastaaPoista