perjantai 3. maaliskuuta 2017

Maksatko sinä ilmaisesta?

Ystäväni, meidän suomalaisissa kaupoissa kassalla kelpaa vain euro tai pankki/maksukortti. On turhaa yrittää maksaa ruplalla tai pesolla. Rupla ja peso kyllä käyvät muualla, mutta meillä kaupoissa ne eivät käy maksuksi. Joskus kaupoissa on kahvi- ja pullatarjoilu esim. synttäreiden kunniaksi. Pulla- ja kahvitarjoilut ovat kaikille ilmaisia, eikä ole väliä onko sinulla euroja vai ruplia. Oletko koskaan yrittänyt maksaa näitä ilmaisia tarjoiluja? Uskoisin kauppiaan hölmistyvän, jos yrittäisit maksaa.
Merkille pantavaa on, että väärä valuutta ei käy ja ilmaista on vaikea maksaa, eikös niin.

Kristillisessä mielessä meillä on taipumus pelastusasiassa yrittää maksaa ilmaista eli tarjota jotain omaa. Kuinka se on mahdollista? Me helposti ajatellaan, että palava rukous, auttaminen, uskonratkaisu, hyvän tekeminen yms. auttaisi meitä. Näin ei ole ystäväni, sillä ainoastaan Jeesus on auttajasi ja pelastajasi, ei siis sinun tekosi. Tuntuu varmaankin oudolta ajatus, että et voi maksaa itse mitään. Asia kuitenkin on niin, että vain puhdas Armo, Jeesus, kelpaa, ei siis meidän päätöksemme tai tekomme. Jos tuomme omia tekojamme pelastusasiaan, niin se on kauhistus Jumalalle ja halventaa Jeesuksen sovinto kuolemaa. Usko tänäänkin ilman rahaa ja hintaa Jeesus itsesi pelastajaksi. Hän on sinusta maksanut täyden hinnan. Ole ystäväni hyvässä turvassa ja lohdutettuna, sillä kaikki synti on maksettu puolestasi ilman sinun tekoasi. Ainoastaan Usko Jeesukseen pelastaa sinut ja minut.

1 kommentti:

  1. Mitä muuta tähän voisi sanoa kuin AAMEN! Hyvin usein huomaan kaivelevani taskunpohjilta edes pienen pientä kolikkoa, mieluiten seteliä. Löydettyäni pettymyksekseni voin vain todeta että ei kelpaa, ei. Minun tulee tyytyä vain lahjavanhurskauteen. Saan omistaa sen ilman mitään takaisin maksua tai hyvitystä. Oikeastaan minun täytyy tyytyä siihen että minulta ei huolita mitään korvausta tuosta suuresta armosta. Herrallemme kiitos ja kunnia.

    VastaaPoista