lauantai 11. maaliskuuta 2017

Yksin armosta

Ystäväni soitteli minulle eilen ja kysyi, mihin sitä bensaa tarvitsee, jos ei ole autoa? Todellakin hyvä kysymys. Tämä keskustelu liittyy blogini ensimmäiseen kirjoitukseen bensakauppiaasta. On totta, että meillä täytyy olla tarve saada bensaa, eli omistaa auto, ruohonleikkuri, mopo, siis laite, joka käyttää bensaa. Mutta on myös niin, että harvoin Essolla pyörii sellaisia henkilöitä tankkaamassa bensiiniä, jotka ei sitä tarvitse. Täytyy myös todeta, että kauppias on tankkaamassa ne autot, joista puhun tuossa blogissa. Et saa liikaa tai liian vähän bensaa vaan sopivasti. Meillä ihmisillä on taipumus ajatella siten, että saadessamme ilmaiseksi, saatu olisi jotenkin halpaa. Ainakin alamme miettiä, mitä se olisi euroissa. On myös totta, että kun annamme jotain ja käytämme nimeä lahja, niin tuotteelle tulee oma arvo.

Menemme kristillisten asioiden kautta miettimään tätä kaikkea. Me tarvitsemme bensaa eli Lahja-armoa synnin sovitukseen. Mitä on synti? Ero Jumalasta.  Eli se ettemme usko Jeesusta sovittajaksi ja armahtajaksi omaan elämään. Raamatussa laki, esim. kymmenen käskyä ja vuorisaarna, osoittaa meille mahdottomuuden kelvata Jumalalle ilman sovittajaa, Jeesusta. Laki kirkastaa Armon tarvetta eli Jeesusta. Lain tarkoitus on näyttää, että emme kelpaa Jumalalle ilman sovinto kuolemaa. Kun olet rikkonut yhden käskyn, niin samalla olet kaikkeen vikapää. Meistä kukaan ei pelastu ilman sovittajaa, Jeesusta. Ei ole pientä tai isoa syntiä, on vain synti. Jeesus oli synnitön.  Huomaa tämä, lakia et voi täyttää, sillä Jeesus on sen tehnyt. Raamatussa puhutaan synnistä, jota ei saa anteeksi. Pilkka Pyhää Henkeä vastaan eli se, että et usko Jeesusta Vapahtajaksi ja sovittajaksi, on anteeksi antamaton synti. Ajattelen ystäväni sinua nyt. Tiedän, että synti painaa mieltäsi. Et ole tullut turhaa tankkaamaan bensaa eli Jeesusta. Tarvitsemme anteeksiantoa. Jeesus on kuollut minun ja sinun puolesta ja me saadaan uskoa kaikki synti anteeksi Jeesuksen nimessä ja veressä. Ole turvattu, nyt ja aina.

11 kommenttia:

 1. Kiitos ja ylistys!

  Toivottavasti minun autoni bensatankin bensamäärä ei ole suhteessa armon määrään. Bensatankkini kun on usein puolillaan.

  VastaaPoista
 2. Blogin hallinnoija on poistanut tämän kommentin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Nikki surullista , kun nimimerkillä levität kauhua uskoville.Armo kuuluu kaikille siis kaikille. Ainoastaan tunne, että tarvin armoa riittää.Muut tuskin pyytääkään.Olet todennäköisesti Esikoislaestdiolainen, joilla on tuon kaltaisia ajatuksia. Nikki mikä on katumuksen määrä minkä asettaisit katuvalle? Onko sinulla mittari? Eikö armo kuulu kaikille?Pelastutko vai sinä ja muutama samoi uskova? Raamatussa ei puhuta armonvarkaista. Laestadius on puhunut.

   Poista
  2. Blogin hallinnoija on poistanut tämän kommentin.

   Poista
  3. Blogin hallinnoija on poistanut tämän kommentin.

   Poista
 3. Ahdas portti on usko Jeesukseen. Ilman omaa ansiota ja tekoa. Siinä on Nikki vaikeus myös sinulla. Omista Armo Jeesus ilman tekoja itsesi sovittjaksi. Rukoilemme puolestasi,että Jeesus kirkastaa asian.

  VastaaPoista
 4. Blogin hallinnoija on poistanut tämän kommentin.

  VastaaPoista
 5. Blogin hallinnoija on poistanut tämän kommentin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Nikki, ahdas portti ja kaita tie on sama asia, eli usko Jeesukseen ilman hyvyyttä tai pahuutta. Laitan myöhemmin blogiin laajemman kirjoituksen aiheesta.

   Poista
  2. Blogin hallinnoija on poistanut tämän kommentin.

   Poista
  3. Matteuksen evankeliumi on kirjoitettu Juutalaisille. He odottivat mahtavaa maanpäällistä kuningasta. Täytyy ymmärtää historiaa vähän ymmärtääkseen tämänkin vertauksen. Kaitatie ja ahdasportti on Jeesus.

   Poista