keskiviikko 15. maaliskuuta 2017

Valoa pimeässä

 Olin syksyllä retkellä luontoalueella, missä ei ollut mitään valoja. Ainoa valo oli taskulamppu. Taskulampun kanssa tehdessä matkaa huomasin, että valokiilaa ei voi näyttää muuta kuin polulle. Heti jos valolla alkaa tähyillä muualle, kompastuu risuihin tai eksyy polulta. Valokiilan osuessa silmiin sokaistuu eikä näe mitään. Pimeässä silmä tottuu pimeään eikä kestä kohti tulevaa valoa. Tehdessämme matkaa pimeällä valon ainoa tarkoitus on näyttää eteen, ettemme kaadu, eksy polulta tai törmää mihinkään. Parhaallakaan taskulampulla et näe kauaksi. Huomaa ystäväni, että lapunvalo ei saa osua kasvoihin, ja jos näin käy et näe eteesi ja lisäksi sokaistut. Pimeällä liikkuessa tulee mieleen, mitä mahtaa olla tuollakin puskassa ja toivoo, ettei törmäisi karhuun. Pienikin valo antaa turvaa, kun on tosi pimeää.
Raamatussa puhutaan öljylampuista, jotka oli kiinnitetty jalkaan. Vaikeissa kivisissä maastoissa, missä he matkasivat, oli tärkeää nähdä yksi askel kerrallaan. Kyseiset öljylamput eivät ole kirkkaita.

Ystäväni, meidän elämässä on tilanteita, jolloin tuntuu, että ei juurikaan valoa ole. Työttömyys, sairaus, velka-ahdinko, avioero, läheisen kuolema, pettymys, yksinäisyys, rahattomuus ja paljon muuta. Älä ystävä pelkää! Jeesus on kanssasi. Katso vähän kerrallaan eteenpäin. Ehkäpä sekunti, minuutti tai tunti on riittävä. Suurimmassakin pimeässä hetkessä Jeesus on kanssasi. Jeesus on uskollinen matkakumppani ja voit luottaa Häneen. Ei ole niin pimeää yötä, etteikö Valo tulisi. Olen huomannut itsestäni ja ystävistäni, että pimeässä erityisesti kynttilän valo auttaa avautumaan ja puhumaan vaikeista asioista. Hyödynnä pimeys ja avaudu Herralle. Hän kuulee ja on kanssasi.  Jeesus on lähellä. Luota Häneen. Hän pitää sinusta huolen. Ota yksi askel kerrallaan, enempää ei tarvitse. Pelkkä huokaus riittää, Herra kyllä kuulee ja tietää tilanteesi. Muista, ystäväni, ei ole niin pimeää ja syvää laaksoa, missä ei Herra ole kanssasi. Usko ja luota sekunti tai minuutti kerrallaan. Valon ei tarvitse riittää muuhun kuin yhteen askeleeseesi. Saat tänäänkin uskoa itsesi Jumalan lapseksi ja perilliseksi. Jeesus on sovittanut syntisi ja vikasi, joten ole hyvässä turvassa ja lohdutettuna. Syntisi on anteeksi annettu Jeesuksen nimessä ja veressä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti