maanantai 13. maaliskuuta 2017

Armo riittää

Tiedät autoilijana, että autosi pitää tankata, ettei matkanteko loppuisi kesken. Ajettuasi riittävästi huomaat, kuinka kulutuksessa on eroa eri nopeuksilla ja talvi-ja kesäaikana. Tutuilla teillä tiedät, missä on huoltoasema etkä joudu pulaan, vaikka keltainen valo jo palaisikin bensan vähenemisen merkkinä. Olet oppinut tankkaamaan oikeaa bensaa, ettei moottori hajoa. Tilanne on toinen, jos olet matkalla etkä tiedä huoltoasemien sijaintia. Bensamittarin seuraaminen on silloin erityisen tärkeää, jotta matkasi voi jatkua. Huonosti käy silloinkin, jos et tarkista huoltokirjasta oikeaa oktaanilukua. Vääränlainen bensiini rikkoo moottorin sitä pitkään käytettyäsi.
Kristittynä meidän pitää käydä tankkaamassa Jumalan Sanaa, ettei uskomme hiipuisi ja loppuisi kokonaan. Samalla voimme nauttia Herran Pyhän Ehtoollisen uskomme vahvistukseksi. Käydessäni kirkossa tai raamattupiirissä viikoittain olen huomannut uskossa ”voimaantumista”. Mitä ”voimaantuminen” sitten tarkoittaa? Minulle se on Kristuksen Armon kirkastumista omassa elämässäni, etten epäilisi.

Kannattaa kiinnittää huomiota siihen, missä käymme sanan kuulossa. Ei tosin kerta tai kaksi mitään meinaa, mutta käydessämme pitkään paikassa, jossa ei opeteta Kristusta vaan tekoja, olemme pulassa ja myöhemmin hengellisesti kuolleita. Harhaopit ja tekojen vaatijat eivät kykene opettamaan Armoa eli Kristusta vaan vaativat tekoja, mistä seuraa loputon lista syntejä. Lopetettuamme uskonnollisuuden, vieläpä hyvänkin, löydämme todellisen Armon, Jeesuksen, elämäämme. Sillä Usko Jeesukseen meidät pelastaa ilman tekoja, ei hyvyys, seurakunta, ystävät tai mikään järjestö voi pelastaa. Uskotaan tänäänkin itsemme Jumalan lapseksi ilman tekoja, sillä Jeesus on kuollut puolestamme ja maksanut täyden hinnan meistä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti