lauantai 18. maaliskuuta 2017

Kaita tie

Oletko koskaan saanut osoitetta, jota on ollut vaikea löytää? Aikaisemmin, kun ei ollut navigaattoria, ajelin monesti ohi saamastani osoitteesta. Piti pysähtyä ja tutkia kartasta, missä ihmeessä olen ja onko paikka, minne olen menossa vielä kaukana. Käytin usein myös kyselytekniikkaa ja jututin outoja ihmisiä, että tietävätkö he tämän paikan tai kadun sijainnin. Maaseudulla oli vielä haastavampaa, kun ei ollut tienviittoja ja piti vain arvailla tien olevan oikea. Mitä vaatimattomampi katu, kuja tai tie jota ei paljon kuljeta, eikä myöskään pidetä minään pääväylänä, sitä haastavampi se on löytää, vaikka olisi merkittykin nimikyltillä. Viime kesänä, kun kävelin Vanhassa Raumassa, huomasin, kuinka huomaamaton kuja todella voi olla. Sen voi ohittaa kävellenkin ihan huomaamatta.

Raamatussa puhutaan ahtaasta portista ja kaidasta tiestä, joka vie elämään. Ahdas portti on se, kun syntisenä uskot Jeesuksen sovituksen itsellesi ja jätät hyvät ja pahat teot unholaan. Siis aivan kaikki mennyt saa unohtua. Jos todella tunnet itsesi, ei niitä aitoja hyviä tekoja ole sinulla eikä minulla. Tarkoitan niitä tekoja, jotka kelpaisivat Jumalalle pelastusasiassa. Ei ole myöskään niin pahaa asiaa, mihin ei Jeesuksen Armo katuvalle riittäisi. Entäpä kaita tie? Ajattelen ahtaan portin ja kaidan tien kuvaavan samaa asiaa eli sitä, että uskoo yksin Armosta Jeesuksen pelastajakseen ilman omaa ansiota. Me saamme, ystävä, uskoa tänäänkin kaikki hyvät ja pahat tekomme anteeksi aivan armosta. Jeesus on suuri Sovittajamme ja Kaitatie, joka on salassa ja piilossa niiltä, jotka eivät apua tarvitse. Usko itsesi keskelle taivasta sellaisena kuin olet. 

5 kommenttia:

 1. Hienoa, etta julkaiset naita kirjoituksia ja ajtuksiasi Esko! Rauhaisaa Lauantai-iltaa teidan kotiin. Terveisin, Susan

  VastaaPoista
 2. Blogin hallinnoija on poistanut tämän kommentin.

  VastaaPoista
 3. Blogin hallinnoija on poistanut tämän kommentin.

  VastaaPoista
 4. Nikki tämän blogin tarkoitus on kertoa Jeesuksen armosta. Jehovan todistajat ja kaltaisesi ihmiset ovat väärillä vuorilla. Rukoile Nikki, että Jeesus tulee elämääsi.Haluamme rukoilla puolestasi.Armo kuluu myös sinulle, kun otat vaan vastaan.

  VastaaPoista