perjantai 16. kesäkuuta 2017

Usko ei ole tunnetta

Rakas ystävä, haluan jakaa erään ajatukseni kanssasi tänään.  Meillä ihmisillä on taipumus ajatella asioita tunteella ja olettamuksella. Olenko väärässä, että kun puhutaan pikkuveljestä, niin ajattelemme mielessämme hänen olevan heikompi kuin isoveli. Vaikka pikkuveljen ikä olisi jo vaikkapa 18. Myös autoissa, kun puhutaan Fiat-merkkisistä, ajattelemme helposti pientä ja vähän heikkovoimaista autoa. Volkkari on kansan silmissä keskiverto, luotettava menopeli. Totuus kuitenkin on, että Fiatilta löytyy vahvoja autoja ja volkkari ei ole luotettavampi, kuin mikään muukaan nykyinen euroauto. (Tarkistin tiedon korjaamolta.) Myös pikkuveli voi olla vahvempi isoveljeä. Naisista ajatellaan perinteisesti, että he olisivat heikompia. Totuus kuitenkin on, että nämäkin asiat ovat vain olettamuksia ja tunteita. Naisissa ja miehissä on molemmissa heikkoja ja vahvoja yksilöitä. Naiset ovat usein paljon sisukkaampia kuin miehet. Ja miehen näkövinkkelistä naiset ovat huolehtivampia, tosin tuokaan ei aina pidä paikkaansa.

Myös kristillisissä asioissa tunne vie meidät helposti harhaan. Kuunnellessasi omia tunteitasi huomaat, kuinka ne joko tuomitsevat tai nostavat sinua uskovana. Huomaa kuitenkin ystäväni se, että tunne ei omista uskoa vaan sinä. Ei ole niin suurta syntiä, mitä et saa anteeksi Jeesukselta. Ei myöskään niin huonoa ja syntistä ihmistä, joka ei Jeesukselle kelpaa. Kyse on siitä, että uskot armon itsellesi ilman tunnetta. Vaikka tunne sanoo, että et ole uskova tai armo ei sinulle riitä, niin muista, ne ovat vain tunteita, ei totuus. Meistä kukaan ei pelastu tunteen perusteella vaan Jeesuksen avulla. Muista ystäväni tämä: usko ei ole tunnetta ja tunne ei ole uskoa. Tunteilla ei totisesti ole merkitystä sinun pelastumisesi kanssa.  Vastoin kaikkea tunnetta sinun tulee tänäänkin uskoa itsesi keskelle taivasta, sillä Jeesus on pelastanut sinut sellaisena kuin olet. 

3 kommenttia:

  1. Juuri näin. Uskoa ei tulisi ankkuroida tunteisiin. Uskon tulisi perustua Sanaan, eli Kristukseen. Silloinkin kun tunteet sanovat mitä sanovat ja heilahtelevat laidasta toiseen, sana pysyy, säilyy ja on iankaikkisesti sama. Jeesushan on aina ollut ja on oleva.

    VastaaPoista
  2. Olipa ihana ja koskettava teksti! Jumalan armo riittää :)

    VastaaPoista
  3. Kiitos Jeesus, että saan tänään olla sinun lapsesi. Masennuin hiukan lukiessani Facebookin Maallikkosaarnaajan sivua, johon olen joskus liittynyt. Armo TUNTUI olevan kaukana, lähes ultottumattomissa! Teksti TUNTUI kovalta, niin eilen kuin tänään..mutta sitten! Kuin johdatuksesta lähdin "vailla suuntaa" eräälle laavulle ja keitäpä siellä oli? Uudestisyntyneitä nuoria aikuisia, uskossaan Jeesukseen luottavaisia, ihania ihmisiä! Menen sunnuntaina heidän kokoukseen ja jotenkin TUNTUU, että se voisi olla minunkin hengellinen koti.

    VastaaPoista