sunnuntai 25. kesäkuuta 2017

Jeesus antaa elämän

Suurin osa meistä on lapsena kuullut kertomuksen, jossa Jeesus ruokkii pienen pojan tuomalla viidellä leivällä ja kahdella kalalla 5000 ihmistä. Lapsena uskoimme, että niin todella tapahtui. Muutamaa vuotta myöhemmin monet meistä eivät enää uskoneetkaan siihen. Halusimme löytää järkevän selityksen tapahtumalle. Selitys, jossa ihmiset olivat pojan esimerkin mukaan alkaneet kaivaa repuistaan siellä olevia eväitään ja jakaa niitä toisten kanssa, tuntui hyvältä. Niin siinä on täytynyt käydä. Olinpa minä ollut lapsellinen, kun olin uskonut Jeesukseen. Jeesus kuitenkin haluaa meidän luottavan häneen kuin lapsi. Jeesus haluaa omakseen jokaisen ihmisen ja haluaa antaa hänelle iankaikkisen elämän. Meidän täytyy kuitenkin suostua uskomaan häneen sellaisena kuin hän on. Sellaisena kuin Raamattu Jeesuksen meille ilmoittaa.

Ruokkimisihmeen jälkeen ihmiset halusivat Jeesukselta lisää hyvää elämäänsä. He olisivat halunneet tehdä Jeesuksesta kuninkaan. Olisihan se mahtavaa, kun maalla olisi sellainen hallitsija, joka pystyy tekemään ruokaa olemattoman vähäisistä aineksista. Kyllähän sellainen kuningas pystyisi antamaan minulle mitä vain. Jeesus ei kuitenkaan syntynyt maailmaan tyydyttääkseen ihmisten jokapäiväiset tarpeet. Jeesus tuli sovittamaan ihmisten synnit ja antamaan iankaikkisen elämän Jumalan yhteydessä. Kun vastaanotamme Jeesuksen syntiemme sovittajana, sen lisäksi saamme häneltä kaiken muunkin tarvitsemamme.

Haluatko sinä uskoa Jeesukseen, joka pystyy tekemään sinusta uuden ihmisen? Jeesukseen, joka on jo Golgatan ristillä sovittanut kaikki sinun syntisi, pahat tekosi ja kaiken sen, joka erottaa sinut Jumalan yhteydestä? Se on mahdollista juuri nyt. Rukoile käyttäen juuri niitä sanoja, jotka tulevat sinun sydämestäsi. Rukoukseen ei ole mitään kaavaa, vaan Jumala kuulee sinun sanasi sellaisena kuin sinä ne rukoilet. Rukouksessa on hyvä myös tunnustaa ne väärät asiat, jotka sinun mieleesi siinä hetkessä nousevat. Kun pyydät Jeesukselta anteeksi, Jeesus haluaa, että myös uskot saaneesi kaiken anteeksi. Usko, että Jeesus on nyt sinun pelastajasi ja läsnä elämässäsi, vaikka ei miltään tuntuisikaan. Kuulut nyt Jumalan perheeseen ja kannattaa tutustua sisaruksiisi eli katso lehdestä tai netistä joku raamattupiiri ja mene sinne. Jumalanpalveluksessa voit osallistua ehtoolliselle ja siinä Jeesus sinua vahvistaa. Älä jää yksin, vaan tule mukaan Jumalan lasten joukkoon!

1 kommentti: