torstai 13. heinäkuuta 2017

Isän suunnitelmassa mukana

Minä pidän palapelien rakentamisesta. Iso palapeli ei valmistu hetkessä ja se lojuu joskus kauankin pöydällä ja usein ohi kulkiessa pysähdyn sen ääreen hetkeksi ja laitan muutaman palan siihen kiinni. Toisinaan kuvassa on paljon samalta näyttävää aluetta, esimerkiksi taivasta. Tuntuu mahdottomalta löytää paloille niille kuuluvat paikat. Jokaiselle palalle on kuitenkin oma paikkansa. Jos joku pala on mennyt väärään paikkaan, niin kuva vääristyy eikä kaikki palat sovi toisiinsa kiinni. Joskus minulle on käynyt niin, että palapelistä puuttuu pala tai kaksi. Tämä johtuu tietenkin siitä, että palapeli on ollut keskeneräinen kauan ja pala on mennyt esimerkiksi imuriin. Silloin kuvasta ei ikinä tule valmista, vaan se jää vajaaksi.

Me Jeesuksen pelastamat ihmiset olemme kuin palapelin paloja. Jokaisella on oma paikkansa eikä siihen minun paikalleni sovi mikään muu pala. Palapelin rakentaja laittaa jokaisen palan sille kuuluvalle paikalle. Samoin on meidän ihmisten laita. Emme me osaa valita Jeesusta emmekä edes itse tahdo Jumalan yhteyteen. Jumala on valinnut meidät ja Jeesus on sovittanut Golgatan ristillä jokaisen ihmisen synnit. On täyttä Jumalan armoa, että saamme vastaanottaa pelastuksen Jeesuksessa. Jumala on tämän maailman suunnittelija ja rakentaja ja Hänen suunnitelmansa on, että ihminen pelastuu yksin Jeesuksen sovitustyön kautta. Siihen ei vaikuta mikään meidän oma ratkaisumme tai halumme. 

Jumala asettaa minut siihen paikkaan, joka on juuri minulle sopiva eikä kukaan toinen voi minun paikkaani täyttää. Siinä omalla paikallani Jumala sitten käyttää minua juuri niihin tehtäviin, jotka Hän on valinnut ja ne ovat juuri siihen minun paikalleni sopivia. Pyhä Henki, joka on tullut minuun asumaan saadessani syntini anteeksi Jeesuksessa, huolehtii siitä, että olen paikalleni juuri sopiva ja pysyn Jeesuksessa kiinni. Minun ei tarvitse pelätä, että minut irrotettaisiin Jeesuksen sovitustyöstä pois ja paikkani jäisi tyhjäksi, vaan voin olla aivan varma siitä, että kun Jeesus on minut pelastanut ja syntini sovittanut, se kestää. Ole siis ystäväni turvallisella mielellä: Jeesuksen sovitustyö riittää iankaikkisesti eikä sinun tarvitse pelätä, että sinut jossain vaiheessa hylätään. Olet oman suunnittelijasi kädessä ja Hän kyllä tietää, mitä on tehnyt.

1 kommentti:

  1. Jos synnit on sovitettu, niin eikö olekin niin että 10 käskyn lakia tutkimalla, selviää, onko jonkin käskyn kohdalla jäänyt synti sovittamatta? Jumalahan näkee tarkasti. Voisiko pelastus olla sinnepäin?

    VastaaPoista