torstai 19. lokakuuta 2017

Muutoksen aika


Elämässä tapahtuu muutoksia välillä enemmän välillä vähemmän, hyviä tai huonoja muutoksia. Mietimme usein, miksi minulle kävi näin. Olemme ehkä vihaisia jollekin. Pysähdymmekö kiittämään, jos meitä kohtaa jokin hyvä muutos, josta voimme iloita, vai pidämmekö sitä itsestäänselvyytenä? Elämässä on välillä myös pysähtyneitä, hiljaisia aikoja, muutosten suhteen. Toivomme muutosta, mutta emme jaksa tehdä mitään sen eteen, että jotain uutta tapahtuisi. Tai ehkä emme uskalla tehdä mitään, sillä muutokset usein pelottaa tai ainakin jännittää, koska emme tiedä mitä on edessäpäin. Muutos voisi olla monessa mielessä meille hyväksi, mutta vieras ja uusi ei tunnu turvalliselta. Tarvitsemme usein läheisten tukea näissä tilanteissa, vaikka valinta onkin aina tekijän vastuulla. Pelkäämme tehdä valintoja, koska emme tiedä mitä niistä seuraa. Muutos aiheuttaa aina elämään sekä hyviä että huonoja asioita. Joskus seuraukset yllättää ja usein ihmiset ovat tyytyväisiä, että ovat uskaltaneet tehdä muutoksia elämässään. Voi olla tyytyväinen itseensä, kun uskalsi ottaa uuden askeleen elämässä.

 Kun olemme elämässä tilanteessa, jossa jonkin pitäisi muuttua tai meidän pitäisi muuttua, saattaa tuntua vaikealta. Silloin moni turvautuu rukoukseen ja pyytää apua Jumalalta. Ihminen usein toivoo, että asiat menisivät hänen toivomallaan tavalla. Jos niin ei käykään, ollaan vihaisia Jumalalle. Meitä on kuitenkin kehotettu Raamatussa rukoilemaan niin, että tapahtukoon Sinun tahtosi. Olisi hyvä, että luottaisimme taivaalliseen Isäämme, Jeesukseen, niin paljon, että antaisimme elämämme päätökset Hänen käsiinsä, turvallisiin käsiin. Tämä on kyllä meille itsenäisille ihmisille usein aika vaikeaa. Mitähän alkaa tapahtua, jos antaa elämänsä Jumalan käsiin ja luottaa hänen johdatukseensa omassa elämässä? Asiat eivät varmaankaan mene niin kuin olimme ajatelleet. Saattaa näyttää jopa, että ne menevät huonompaan suuntaan riippuen siitä kuka arvioi ja mitä odotimme. Voin kyllä uskoa, että lopulta kaikki menee niin kuin on tarkoitettu ja hyväksi meille, jos luotamme Jeesukseen ja hänen rakastavaan huolenpitoonsa ihan kaikissa asioissa. Silloin olemme hyvissä käsissä ja elämä on elämisen arvoista.

1 kommentti:

  1. Minä olen tehnyt elämässäni niin monia muutoksia,ihan omin päin .En ole antanut sijaa Jeesukselle., vaikkakin Hän on aina kolkutellut jossakin .Nyt olen rukoillut voimia jaksaa todella kääntyä Jumalan puoleen , sitä rukoillen 👍🙏🙏🙏❤️ Jeesustani katsellessa 🙏

    VastaaPoista