lauantai 28. lokakuuta 2017

Jeesus sä ainoaTämä kirjoitus lähti liikkeelle tuosta kuvasta. Vasemmanpuoleinen karjalanpiirakka ei ihan täytä kauneusvaatimuksia, mutta tuo toinen on aika onnistunut. Molemmat maistuivat oikein hyvälle eikä sitä ulkonäöllisesti epäonnistunutta roskikseen heitetty, vaan syötiin samalla tavalla kuin onnistuneempikin. 

Toisinaan ajatellaan, että kristityllä täytyy olla tietty tyyli, josta kristillisyys heti näkyy ja myös arkielämässä sallitut ja kielletyt asiat on selvästi määrätty. Tämän seurauksena monet pelkäävät, etteivät täytä mittaa, etteivät ole tarpeeksi hyviä. Jotkut pelkäävät, että joutuvat hylätyksi, koska eivät pysty siihen, millaisia he ajattelevat kristityn olevan. Kun keskitymme itseemme, kiusaukset vaivaavat ja pelkäämme lankeavamme puolelle tai toiselle. Tällainen elämä on jatkuvaa taistelua ja siitä tulee raskasta. Jos sen sijaan suuntaamme ajatuksemme Jeesukseen, saamme vastaanottaa Hänen rakkauttaan ja huolenpitoaan. Ei meidän silloin tarvitse tuijottaa omaan onnistumiseemme tai epäonnistumiseemme, eikä edes naapurin epäonnistumisiin. 

Toisten kristittyjen kanssa vietetty aika on iloista yhdessä oloa, joka vahvistaa, kun ei tarvitse miettiä, osaako käyttäytyä sääntöjen mukaan tai onko varmasti kilvoitellut tarpeeksi. Jeesus sanoi, että ”siitä teidät tunnetaan minun opetuslapsikseni, että teillä on keskinäinen rakkaus.” Ei toisiaan rakastavat ihmiset koko ajan etsi toisistaan vikoja. Rakastavat ihmiset näkevät toisissaan hyvää eivätkä käytä aikaansa arvostelemiseen tai tuomitsemiseen. Heille toisen läsnäolo tuo ilon. 

Olen joskus ollut hengellisessä tilaisuudessa, jossa puheesta suurin osa on sitä, miten uskovan tulee käyttäytyä, jotta hän pysyisi uskossa. Mihin Jeesuksen sovintokuolemaa enää tarvitaan, jos uskossa pysyminen on siitä kiinni, miten minä onnistun täyttämään käyttäytymissäännöt? Jeesus on sovittanut minun ja sinun synnit kertakaikkisesti. Hänen uhrikuolemansa ei raukea tyhjiin minun tekemisteni seurauksena. Tässä luottamuksessa, katse suunnattuna elämän antajaan, saan tehdä tätä maallista matkaa. Saan luottaa siihen, että Jumalan lapsena Pyhä Henki ohjaa elämääni ihan kaikessa. Olen armosta pelastettu ja se pysyy loppuun saakka. Usko, ystäväni, sinäkin elämäsi Jeesuksen käsiin. Hän kyllä pitää sinusta huolen.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti