keskiviikko 14. helmikuuta 2018

Elämä tarjolla

Näin alkuvuodesta on monilla edessä dieetti. On tullut syötyä enemmän kuin olisi ollut tarpeen. Olen joskus kuullut sanonnan, ettei sillä ole väliä, mitä syö joulun ja uuden vuoden välillä, vaan sillä mitä syö uuden vuoden ja joulun välillä. Näin on myös hengellisesti. Raamatussa sanotaan, ettei ihminen elä ainoastaan leivästä vaan jokaisesta sanasta, joka lähtee Jumalan suusta. Me ruokimme kyllä runsaasti ruumistamme niin jouluna kuin läpi vuoden, mutta muistammeko ruokkia myös henkeämme. Monille vuoden ainut kirkossa käynti on jouluaaton hartaus ja muu vuosi onkin sitten paastolla oloa. Olisiko aihetta pistää dieetit vaihtoon eli keskittyä hengelliseen ravintoon uuden vuoden ja joulun välillä.

Dieetti aloitetaan usein suurella innolla, ja muutaman viikon (tai päivän) kuluttua alkaa jo tuntua siltä, ettei tästä mitään tule ja dieetti loppuu sitten siihen. Usein syynä tähän on se, että muutamme ruokailutottumuksiamme liian radikaalisti eikä itsekurimme sitten riitäkään uuden ruokavalion pitämiseen. Tästä viisastuneena voisimme muuttaa hengellisiä ruokailutottumuksiamme vähän hellemmin. Olisiko mahdollista, että nousisit aamulla 15 minuuttia aikaisemmin ja lukisit päivän tekstin hartauskirjasta ja miettisit vähän aikaa, miten se liittyy sinun elämääsi. Hartaushetken voisit päättää ajattelemalla sinulle rakkaita ihmisiä ja jättämällä itsesi ja heidät armollisen Jumalan varjelukseen lukemalla Herran siunauksen.


Seuraava askel voisi olla, että tutkit oman paikkakuntasi hengellisten tilaisuuksien tarjontaa. Jos jumalanpalvelus ei ikinä oikein ole sytyttänyt, kannattaisi ehkä kokeilla Sanan ja rukouksen iltaa tai vaikka raamattupiiriä tai Tuomasmessua. Ole rohkea ja käy tutustumassa ja ota kaveritkin mukaan. Useimmilla paikkakunnilla on monenlaisia kaikille tarkoitettuja hengellisiä tilaisuuksia. Tai jos rohkeus ei riitä menemään hengelliseen tilaisuuteen omalla paikkakunnalla, katso mitä naapurikaupungilla olisi tarjottavana, internetistä kyllä löytyy tiedot. Ravitaan henkeämme Jumalan sanalla ympäri vuoden ja annetaan Jumalan Hengelle, Pyhälle Hengelle, näin mahdollisuus toimia elämässämme. Jeesus on sanonut, että Hän antaa elämän, yltäkylläisen elämän. Kannattaa kokeilla!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti