perjantai 2. helmikuuta 2018

Yksin Jeesuksen armosta

Haluan tervehtiä rakkaat ystävät teitä kaikkia Jumalan armolla ja rauhalla. Tänä aamuna minua erityisesti liikutti sellainen asia, kun luin keskustelupalstalla kysymyksen, jossa kysyttiin, ”kummasta ryhmästä nyt pelastuu”, kun se herätysliike, johon kysyjä kuului, oli jakautunut kahtia. Opetus, että Jeesus pelastaa vain ne, jotka kuuluvat kyseiseen liikkeeseen, on aiheuttanut paljon hämmennystä ja pelkoakin liikkeen ihmisissä.

Miksi näin on sitten käynyt? Minun oma näkemykseni on, että on suurta Jumalan armoa ja rakkautta, että kaikki sellaiset ihmisten opit ja yhdistykset saavatkin hajota, jotka ottavat itselleen omaa kunniaa. Toisin sanoen, jos usko ei perustu siihen, että Jeesus on kaikkien syntien sovittaja, vaan mukana on sellaista, että jokin yhdistys pelastaa tai on vain jokin tietty porukka, joka pääsee taivaaseen, niin sellaiset yhdistykset saavat kaatua.

On olemassa vain yksi seurakunta ja se on Kristuksen seurakunta. Se on Pyhän Hengen yhteys. Se on Jeesuksen seurakunta, Jeesukseen uskovien joukko. Kaikki, jotka uskovat Jeesuksen sovintotyön omalle kohdalleen, pelastuvat.

Raamatussa puhutaan sellaisesta asiasta kuin vanhurskaus. Vanhurskaalla tarkoitetaan Jumalalle kelpaavaa ja me perimme vanhurskauden ainoastaan uskomalla Jeesus omalle kohdalle. Se tuntuu helposti meistä ihmisistä halvalta, todella halvalta, että pelastumme yksin armosta. Meillä on niin vahva taipumus uskoa, että itse tekemällä pääsemme taivaaseen. Vain Jumala voi pelastaa, ja jos ajattelemme, että meidän tekomme ovat edes pienessä määrin pelastuksen ehto, niin silloin teemme itsestämme jumalan. Se on väärin. Meillä ei ole mitään muuta tietä taivaaseen, kuin uskoa Jeesuksen sovintotyö omalle kohdalle. Emme voi luottaa omaan tekemiseen, omaan ansioon, ei mihinkään omaan. Siis se paraskaan teko ei kelpaa Jumalalle. Ainoastaan se kelpaa Jumalalle, että me uskotaan itsellemme se vanhurskaus, jonka Jumala on meille antanut. Huomaa tämä ystävä, Jeesus pesee meidät puhtaaksi, ei me itse kyetä itseämme puhtaaksi pesemään. Ainoastaan Jeesus voi meidät sovittaa ja pelastaa. Ole ystäväni tänäänkin hyvässä turvassa ja usko kaikki sinun syntisi anteeksi. Aamen.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti