tiistai 20. helmikuuta 2018

Kasvun mahdollisuus

Jokainen hetki on tärkeä, Jokainen päivä on mahdollisuus. Annanko tilaa ja aikaa kasvulle? Saanko riittävästi ravintoa, oikeanlaista?

Jokainen kohtaaminen on mahdollisuus, jos vain huomaan sen. Myös usko tarvitsee mahdollisuuden kasvuun. Se ei pysy elossa ilman ravintoa. Jumalan sana Raamatussa on ravintoa sielullemme. Emme elä pelkästään leivästä vaan Jumalan sanasta. Tämän voi huomata siitä, kun välillä on väsynyt ja voimaton ja Raamatun luvun ja rukouksen jälkeen saa rauhallisen, hyvän olon, jopa ilon.

Minä voin valita mihin aikaani käytän ja annanko uskon kasvulle mahdollisuuden ja riittävästi ravintoa. Välillä kohtaaminen ihmisen kanssa, joka jotenkin viestittää Jeesuksen rakkautta, antaa aivan uutta virtaa. Nämä tilanteet voivat yllättäen olla sellaisia, jollaisiksi itse en niitä olisi kuvitellut. Toisaalta, eikö kaikki kohtaamiset voisi olla tärkeitä?

Jeesukselle jokaisen ihmisen kohtaaminen oli tärkeää. Hänelle jokainen ihminen on ja oli tärkeä, rakas. Juuri tuo Jeesuksen rakkaus on paras ja ainut kasvualusta uskolle. Kunhan vain annan hänen ravita jokaista päivääni enkä kuluta aikaani kaikkeen sellaiseen, joka vie minua kauemmas Hänestä. Hän antaa virkistävää vettä, joka on Hänen sanansa kautta tulevia siunauksia elämään. Jeesus tarjoaa lähteestä vettä, jotta virkoaisimme eloon eikä meillä enää olisi jano vaan iankaikkinen ilo, tulevaisuus ja toivo. Meidän tehtävämme tässä on antaa hänelle mahdollisuus eli pysähtyä kuulemaan ja ehkä rukoilemaan, Jeesus auta, tässä olen. Hän haluaa lahjoittaa meille elämän.

Virkistävää kevättä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti