perjantai 26. tammikuuta 2018

Turvallisesti Jeesus-tiellä

Raamattupiirissämme eräs piiriläinen kertoi mielestäni osuvan kuvan siitä, mitä Jeesus-tiellä eli kaidalla tiellä pysyminen on. Hän vertasi sitä laakson pohjalla kulkemiseen. Kun kulkee laakson pohjalla, ei sieltä voi pudota. Jos sieltä haluaa pois, täytyy ponnistella ja lähteä kiipeämään. 

Toisen puolen rinne on maailma eli sillä puolella ihminen alkaa etsiä sitä, mitä maailma tarjoaa. Hän rakentaa elämäänsä jonkin muun kuin Jeesuksen sovintotyön varaan. Esimerkiksi rahasta, vapaa-ajasta, työstä, ulkonäöstä tai itsetuntemuksesta tulee korostetun tärkeitä. Jeesus unohtuu tai jää vain joulunlapseksi. Toinen rinne on sitten lain noudattaminen. Siellä pelastus pysyy voimassa vain siten, että pystyy elämään Jumalan lakia noudattaen. Uskova tarkkailee itseään ja toisia koko ajan. Raamatussa huomio kiinnittyy korostuneesti niihin käyttäytymissääntöihin, joita sieltä löytyy. Jeesusta enemmän huomio on Perkeleessä ja hänen työssään. Silläkin puolella Jeesus jää sivuun. Jeesus on kyllä sovittanut synnit, mutta sen jälkeen täytyy itse pitää tuo syntien sovitus voimassa omalla elämällään. Molemmilla puolilla elämä on jatkuvaa ponnistelua. 

Usein ajatellaan, että uskossa eläminen, kaitatie, on kuin katonharjalla kävelyä, eli koko ajan täytyy olla tarkkana, ettei putoa puolelle eikä toiselle. Katossakin toinen puoli on maailma ja toinen oma suorittaminen uskossa pysymiseksi. Katonharjalla kulkeminen eroaa laakson pohjalla kulkemisesta siinä, että siellä joutuu itse koko ajan varomaan, ettei putoa. Niin meille ei kuitenkaan Raamatussa opeteta. Jeesus on luvannut, ettei yksikään, jonka Isä hänelle antaa, joudu hukkaan. Jumalalta me saamme ruokamme ja juomamme ja kaiken, mitä tarvitsemme. Meidän elämämme ei ole sattuman tai kohtalon käsissä vaan Herran kädessä. Hän tietää jopa hiustemme määrän. Eikö ole ihmeellistä! Hän neuvoo meitä jopa yöllä, jolloin aivomme järjestelevät päivän asioita ja ratkovat monia päivän aikana tulleita ongelmia. Hän on meidän rinnallamme joka hetki eikä silloin mitkään elämämme tapahtumat horjuta meitä niin, että joutuisimme pois tieltä. Tämän kaiken tekee Jumala. Me saamme siis kulkea rennolla ja turvallisella mielellä Jeesus-tiellä. Ei sieltä minnekään putoa. Pyhä Henki ohjaa kulkuamme perille saakka. Ole siis ystäväni turvallisella mielellä. Jeesus-tie vie perille.

2 kommenttia:

  1. Näin ja Kiitos Jeesukselle siitä.Mutta Herramme opettaa myöskin sitä,että moniaat luopuvat Hänestä ja näistä tulee pettureita.Sanan tarkka lukeminen auttaa siinä,ettei meitä petetä ja Tästä Herramme varoittaa.Että pukeutukaa koko Herran sota-asuun,ett pahana päivänä ja niinpois päin.Herramme myös opettaa,että ihminen voi paaduttaa sydämmensä ja luopua Hänestä.Siksi on niin tärkeä Hänen opetus siitä,että pysykää Hänessä niin minä pysyn teissä.Ilman minua te ette mitään voi.Sanaa ei saa opetta vaillinaisesti valitsemalla sieltä parhaita paloja ja jättää pois Herramme neuvot sokeutumisesta ja paaduttamisesta ja synnistä ja laittomuudesta yleensäkkin.Yksipuolinen opetus Herrasta ohjaa vääränlaiseen hengelliseen elämään.

    VastaaPoista
  2. Yksi tärkeimmistä Herramme opetuksista on se,että kun Hän sanoi,että te eksytte,kun ette tunne Jumalan sanaa.Ettekä ottanee vastaa rakkautta totuuteen.Herramme mukaan Hän ei voi näitä pelastaa,koska siihen vaaditaan ihmisen oma suostumus.Siksi on tärkeätä Että Herramme antama sana julistetaan kokonaisuutena.Mistä Hän pelastaa ja mihin.Pelkkä armo ja pelastus-sanoma johtaa ihmisiä mielisairaalaan ja jopa kadotukseen.Tehdään käännynnäisiä,eikä ihminen saa syntyä uudesti Jumalan sanasta.Armo ja totuus kaikesta mitä Herran suusta on tullut.

    VastaaPoista