lauantai 13. lokakuuta 2018

Elävä Sana


”Bookstaavi kuolettaa, sana tekee eläväksi.” Tällä tavalla vanhat ihmiset lapsuudessani sanoivat. Nykyään olen kuullut saman sanonnan muodossa: ”Kirjain kuolettaa, Henki tekee eläväksi”. Raamattupiirissämme yksi piiriläinen kertoi, että ennen sanottiin ”kuolettaa” silloin, kun joku oli puudutettu. Ajatellaanpa, mitä tuo tarkoittaa. Hammaslääkärissä voidaan laittaa puudutus. Kun hammaslääkäri sitten alkaa tehdä jotain hampaillesi, niin et tunne mitään. Jos kirjain puuduttaa, niin silloin vain luet tai kuulet, mutta et pysty vastaanottamaan, koska olet ihan puutunut, tunnoton. Tämä tila voi olla sinulla, kun luet Raamattua tai kuuntelet Jumalan sanaa. Omasta tilastasi johtuen sana on sinulle pelkkiä kirjaimia. Jos Pyhä Henki ei sanaa avaa, niin sinä et pysty sitä vastaan ottamaan. Vain Pyhä Henki voi tehdä sanasta elävän eli sellaisen, jonka me ymmärrämme Jumalan sanana ja se opastaa meitä oman elämämme matkalla. Ilman Pyhää Henkeä Raamattukin on vain kirjaimia ja tarinoita. Ymmärrystä emme siihen itsestämme voi saada.

Matteuksen evankeliumissa kerrotaan, miten Jeesus oli suuren väkijoukon kanssa matkalla Jerusalemiin pääsiäisjuhlille. Väkeä oli paljon ja osa kulki Jeesuksen edellä. Tien varrella oli kaksi sokeaa, joille ihmiset kertoivat Jeesuksen olevan tulossa. Sokeat huusivat: ”Herra, Daavidin poika, armahda meitä!” Miten nuo sokeat tiesivät, että Jeesus on Daavidin poika, odotettu Messias? Ei mitenkään muuten kuin, että Pyhä Henki sen heille kertoi. Jeesus armahti noita sokeita ja he lähtivät seuraamaan Jeesusta. Nykyäänkin ihminen, joka ei tunne Jeesusta, on kuin sokea. Hän voi kuulla Jeesuksesta, mutta sillä ei ole hänelle mitään merkitystä, koska kirjain vain puuduttaa, ellei Pyhä Henki tee sitä eläväksi. Pyhä Henki ohjaa Jeesuksen luo ja herättää uskon Jeesukseen syntiemme sovittajana ja pelastajanamme.

Tänäkin päivänä saat pyytää Jeesusta armahtamaan sinua ja antamaan kaikki syntisi anteeksi. Jeesus aivan varmasti sen tekee ja saat lähteä seuraamaan Häntä. Tutki Raamattua pieni jakso kerrallaan ja juttele taivaan Isän kanssa kaikista asioistasi. Älä kuitenkaan jää yksin, vaan liity Jeesuksen seuraajien joukkoon. Etsi seurakuntayhteys omalta paikkakunnaltasi. Hakeudu raamattupiiriin tutkimaan Sanaa yhdessä toisten kanssa ja käy jumalanpalveluksissa, joissa Jumala palvelee sinua Sanan ja ehtoollisen kautta. Yhdessä kulkiessa matkanteko on mukavampaa.

1 kommentti: