perjantai 19. lokakuuta 2018

Tiellä ken vaeltaa

Jeesuksen seurassa kulki paljon ihmisiä. Osa Jeesuksen seuraajia, osa vahingossa paikalle tulleita ja osa uteliaita ehkä jopa niitäkin, jotka halusivat tulla haastamaan Jeesuksen kysymyksillään. Oli ihmisä, jotka uskoivat siihen, että Jeesus voi parantaa heidät sairaudestaan. He siis uskoivat Jeesukseen. Sen uskon he olivat mieleensä saaneet Pyhän Hengen avulla, joka vaikuttaa niin, että pystyy näkemään ja uskomaan. Se on siis lahja ja lahjana sairaat saivat ja saavat tulla terveiksi. Paraneminen tarkoittaa myös mielenmuutosta ja monia asioita. Kaikki tapahtuu Jumalan tahdon ja suunnitelman mukaan. Aina ei niin kuin me olisimme halunneet. Aina ei meidän aikataulujen mukaan.
  Tiellä Jeesuksen kanssa vaelsi erilaisia ihmisiä. On jotenkin kiehtovaa ajatella ihmisten erilaisuutta ja erilaisia odotuksia. Tiellä vaelsi myös niitä, jotka eivät odottaneet mitään, vaan kulkivat muiden mukana mutta saattoivat yllättyä, kokea jotain suurta, joka muutti heidän elämäänsä. Jeesus muuttaa ihmisen elämän eri tavoin jokaisen kohdalla. Jeesuksen rakkaus erilaisia ihmisiä kohtaan muuttaa ihmisen, koska silloin ihminen kokee vapautuneensa synneistään ja hän saa rauhan, anteeksiannon.  Joskus Jeesuksen vastustajatkin saattoivat yllättyä. Näitä tilanteita löytyy Raamatusta.  
  Jeesus oli aikanaan persoona, joka herätti monenlaisia ajatuksia ja tunteita ja Hän on sitä edelleenkin. Tuo laulu ; tiellä ken vaeltaa, ken aasilla ratsastaa; kuvastaa jotenkin Jeesuksen moninaisuutta. Hän syntyi vaatimattomiin oloihin ihmiseksi, eli yksinkertaista elämää hyvin erilaisten ihmisten keskellä ja oli köyhien, syntisten ihmisten ystävä. Silti hän oli ja on iankaikkisesti Jumalan poika. Hän on Kuningas, joka ratsataa aasilla ihmisten keskellä. Kruunua, valtikkaa et lainkaan sä nähdä saa, mahtavat ovat muualla, suurissa saleissa.  
  Mekin voimme siis lähteä seuraamaan tuota ihmeellistä Vapahtajaa sellaisina ihmisinä kuin olemme ja kulkea tietämme Hänen kanssaan.
Kirjoittanut: Päivi Harberg

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti