torstai 7. helmikuuta 2019

Jeesuksen verellä pesty


Minä olen niin kauan kuin muistan lukenut Niksi-Pirkassa julkaistuja vinkkejä mitä erilaisimpien asioiden hoitamiseen. Eilen mieheni luki minulle keinon rasvatahran poistamiseksi vaatteesta. Se vaikutti niin yksinkertaiselta, että ajattelin sitä joskus kokeilla. Siinä rasvatahraan vain hierotaan astianpesuainetta ja leivinjauhetta ja sitten pestään tavallisesti koneessa. Mahtaakohan toimia?

Hengellisessä mielessä meidän vaatteemme eli me itse likaannumme jatkuvasti. Elämämme on täynnä laiminlyöntejä ja vääriä tekoja. Synnintunnossa haluamme tietää, miten nuo tahrat saisi puhdistetuksi ja silloin meille saatetaan antaa erilaisia neuvoja, miten puhdistumme ja saamme pidettyä itsemme puhtaina. Ensimmäinen asia on tunnustaa synnit Jeesukselle ja se onkin ainut toimiva puhdistus. Mutta valitettavasti puhdistusohje sisältää usein muutakin. Sinulle kerrotaan sääntöjä ja vaatimuksia, miten sinun täytyy elää, jotta olet Jumalalle kelvollinen ja vaatteesi pysyy puhtaana. Kun sitten et pysty täyttämään noita vaatimuksia ja likaat itsesi, täytyy sinun kiireesti hangata pukuasi puhtaaksi, ettei vain kukaan huomaisi lankeemustasi. Elämästä tulee jatkuvaa tahrojen piilottamista, kun et niitä kuitenkaan itse puhtaaksi saa.

Mutta onneksi meidän ei tarvitsekaan itse itseämme puhdistaa. Jeesus on Golgatan ristillä uhrannut itsensä ja sovittanut koko maailman synnin ja se koskee myös sinua ja minua. Me saamme kaikkien asioittemme kanssa mennä Jeesuksen luo puhdistettaviksi. Vain Jeesuksen verellä pesty voi mennä Jumalan kasvojen eteen. Mikään meidän oma tekomme ei kelpaa. Jos yhdenkin asian yritämme tuoda Jumalan eteen niin, että olemme sen itse puhdistaneet, niin silloin meidän täytyy täyttää koko laki eikä Jeesus voi meitä auttaa.

Mene siis, ystävä, rohkealla mielellä Jeesuksen luo. Kerro hänelle ihan kaikki, mitään salaamatta. Jeesus tietää joka tapauksessa sinusta kaiken. Hän odottaa, että tulisit hänen luokseen ja kertoisit mieltäsi painavat asiat, tunnustaisit hänelle tekemisesi ja laiminlyöntisi ja pyytäisit niitä anteeksi. Hän antaa riemumielin sinulle kaiken anteeksi ja toivoo, että sinä myös uskot saaneesi anteeksi. Kaikki tahrat on pesty eikä niitä enää ole. Tahroja tulee joka päivä uusia, mutta Jeesus pesee ne verellään. Kiitos ja kunnia Jumalalle ja Jeesukselle Kristukselle! Aamen.

3 kommenttia:

  1. Valtava lupaus iloitaan siintää jokaisena elämämme päivänä

    VastaaPoista
  2. Todella ihanaa on, että Jeesuksen kallis sovintoveri puhdistaa meidät kaikesta synnistä.

    VastaaPoista