lauantai 23. maaliskuuta 2019

Kristus elää!


”Kristus elää.” Nuo sanat ystävä sanoi raamattupiirissä, kun keskustelimme siitä, mitä Galatalaiskirjeen sanat: ”Enää en elä minä, vaan Kristus elää minussa,” oikein tarkoittavat. Nuo sanat saivat katseemme kääntymään pois itsestämme kohti Jeesusta. Ei ole oleellista, miten minun elämäni sujuu, miten menestynyt tai terve olen, miten hyvin olen kristittynä onnistunut. Ainut tärkeä asia on, että Kristus elää ja on sovittanut minun syntini.

Me emme voi elää lain noudattamisesta. Jumalan laki on herättänyt meissä synnintunnon ja olemme tajunneet, ja yhä uudelleen tajuamme, olevamme täysin kelpaamattomia Jumalan edessä. Tuohon tilanteeseen tulee Jeesus. Hän tuli maailmaan sovittaakseen koko ihmiskunnan synnin niin, että jokainen, joka Häneen uskoo, pelastuu ja saa iankaikkisen elämän. Tuon syntien sovituksen saamme vastaanottaa Jeesukselta lahjana.

Kuten galatalaisilla, niin myös meillä ja kaikkien aikojen kristityillä, on kuitenkin kiusaus alkaa uudelleen rakentaa lain varaan. Jeesuksen sovitustyön rinnalle tuodaan omaa uskonelämää, kunnollista kristityn vaellusta. Uskovana koetetaan saavuttaa vanhurskautta eli Jumalalle kelpaavuutta omalla hyvällä vaelluksella. Luottamalla omiin tekoihin tehdään kuitenkin Jumalan armo tyhjäksi ja Kristus on silloin kuollut turhaan.

Paavali ihmetteli galatalaisten toimintaa, kun nämä olivat juuri saaneet uskon Jeesukseen syntien sovittajana ja sitten he yhtäkkiä alkoivat tehdä lain vaatimia tekoja. Paavali kysyi, kummalla tavalla he olivat saaneet Pyhän Hengen, uskomalla Jeesukseen vai tekemällä lain vaatimia tekoja? Tähän kysymykseen meidänkin jokaisen täytyy vastata. Luulen jokaisen, joka on saanut uskon lahjan, vastaavan, että sai Pyhän Hengen uskomalla Jeesukseen. Miksi sitten opetus, joka vaatii lain noudattamista, alkaa tuntua oikealta? Ajattelen, että luonnolliselle ihmiselle on liian vaikeaa uskoa, että saisi jotain täysin ilmaiseksi, armosta. On kuitenkin meidän omalla vastuullamme, millaisen opetuksen annamme vaikuttaa uskoomme. Siksi on tärkeää, että hakeudumme kuuntelemaan opetusta, jossa puhutaan Jeesuksen armosta.

Usko ystävä siihen, että Jeesuksen sovintotyö riittää. Meidän ei tarvitse yrittää kelvata Jumalalle, vaan saamme luottaa siihen, että Kristus elää meissä ja me saamme elää Kristuksessa. Se riittää.

5 kommenttia:

 1. ❤️ yksin armosta. Ei mulla mitään ole. Kun polvet notkuu, turvaan Jumalaan. Miksi mää en tee niin silloin, kun kaikki on hyvin. Kiitä, että mulla on kaikkea. Ystävät, jotka tukee, kun menee heikommin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sellaisia me ihmiset olemme. Siunausta elämääsi!

   Poista
 2. Vastaukset
  1. Someron seurakunnan raamis, joka kokoontuu tiistai-iltaisin. Tervetuloa, jos asut lähiseudulla 😊.

   Poista
 3. Jeesuksen Henki meissä laittaa tekemään ne hyvät teot ja palavan tahdon tehdä niitä. Ei ole uskoa ilman tekoja, eikä tekoja ilman uskoa. Jeesus meissä tahtoo tehdä hyvää ja parannusta synnistä. Me itsessämme emme ole mitään.

  VastaaPoista