tiistai 26. maaliskuuta 2019

Sairaan Parantaja


Rakas ystävä, jouduin tällä viikolla menemään terveyskeskuksen päivystykseen, koska minulla oli kova pääkipu, joka johtui päässä olevasta tulehduksesta. Kun siellä istuin ja katselin päivystykseen tulleita ihmisiä, niin ajattelin, ettei meistä siellä olevista kukaan ole terve. Meillä kaikilla oli enempi tai vähempi kipuja ja vaivoja. Ei sinne kukaan ollut tullut muuten vain pelkästä ilosta. Kaikki me olimme sairaita.

Aloin siinä miettiä, että myös hengellisissä tilaisuuksissa olijat ovat kaikki tavalla tai toisella syntisairaita ihmisiä, ei siellä ketään omasta puolestaan tervettä ole. Jokainen, joka uskoo Jeesukseen syntien sovittajana, on pelastettu ja silloin Jeesus on pessyt meidät puhtaiksi. Me kuitenkin joka päivä rikomme Jumalan tahtoa vastaan ja siksi tarvitsemme Jumalan armoa joka päivä. Se, miksi hengelliseen tilaisuuteen mennään, johtuu siitä, tai ainakin pitäisi olla niin, että me tunnemme itsessämme syntisyyttä, johon tarvitsemme hoitoa Jeesuksen armossa. Terveysasemalla menemme lääkärin luo ja hän antaa meille tarvittavat lääkkeet ja hoidon. Sitten lähdemme kotiin, missä noudatamme saamiamme hoito-ohjeita. Samalla tavalla me saamme vaikkapa kirkossa kuulla Jumalan Sanaa siitä, että Jeesus on meidän syntimme pessyt.

Muista ystävä se, ettei ole niin suurta syntiä, jota emme anteeksi saa. Usko ei ole tuntemisissa, vaan se on siinä, että Jeesus on antanut sydämeemme sen mielen, että rakas Jeesus annan minulle minun syntini anteeksi. Kun me sitten Sanan alla saamme kuulla armosta ja mennä Herran pyhälle ehtoolliselle ja nauttia uskovalla sydämellä Jeesuksen ruumiin ja veren syntien anteeksi saamiseksi, se on se lääke, joka meidät parantaa. Saamme hoitaa itseämme myös raamattupiireissä ja monenlaisissa tilaisuuksissa. Kirkossa käynti on minulle uskon vahvistusta. Etsi ystävä oman paikkakuntasi hengellisiä tilaisuuksia ja mene niihin. Anna Jumalan hoitaa sinua Sanalla ja ehtoollisella. Myös kotona voimme tutkia Sanaa ja rukoilla.

Tänäänkin ystävä saat olla hyvässä turvassa ja luottaa siihen, että Jeesus on kuollut sinun puolestasi ja sovittanut kaikki sinun syntisi. Ne on anteeksi annettu Jeesuksen nimen ja veren tähden. Aamen.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti