lauantai 2. maaliskuuta 2019

Sinun Varjelijasi ei nuku


Minä nostan silmäni vuoria kohti. Mistä tulee minulle apu? Noilla sanoilla alkaa matkalaulu psalmi 121, jota olen viime aikoina monta kertaa miettinyt. Israelin olosuhteissa matkatessa teitä reunustivat usein vuoret. Vuorilta matkalaisen kimppuun hyökkäsi niin villieläimet kuin rosvotkin. Matkalainen tarkkaili vuoria, jottei kukaan pääsisi yllättämään häntä. Meillä Suomessa ei ole vuoria, vaan teitä reunustavat metsät. Samalla tavalla metsästä saattaa hirvi tai peura hypätä auton eteen ja aiheuttaa kolarin ja entisaikoina myös rosvot hyökkäsivät matkalaisten kimppuun metsistä. Liikenteessä kulkiessamme meidän täytyy noudattaa liikennesääntöjä ja huomioida varoitusmerkit. Jos kuitenkin ajatuksemme ovat koko ajan noissa vaaroissa, niin matkanteko on raskasta. Kaikki Jumalan luoma kauneus jää huomaamatta eikä tuo meille sitä virkistystä, jota sen olisi tarkoitus tuoda. Liikenteessäkin saamme luottaa siihen, että Herra varjelee.

Mitä nuo vuoret sitten voisivat olla muuten elämässämme? Elämän matkaa tehdessämme meillä on monen laisia vastoinkäymisiä, esim. sairautta, taloudellisia vaikeuksia ja ihmissuhdeongelmia. Usein katseemme pysyy noissa vaikeuksien vuorissa ja elämä saattaa tuntua toivottomalta. Herra kuitenkin lupaa, että Hän varjelee sinun elämäsi. Hän ei torku eikä nuku. Hän antaa voimaa jaksaa vaikeissakin elämäntilanteissa.

Entä sitten hengelliset vuoret? Jeesukseen uskovina saamme kaikki syntimme anteeksi. Saamme jatkuvasti tuoda hänelle kaikki rikkomuksemme ja laiminlyöntimme. Silti meillä on taipumus jäädä tuijottamaan itseämme ja syntejämme. Emme pysty elämään synnittöminä ja siksi meille saattaa tulla noita epäuskon vuoria, jolloin katsomme omaa epäonnistumistamme, omia vaillinaisia suorituksiamme ja mahdottomuuttamme lain täyttämisessä. Jeesus on kuitenkin täyttänyt koko lain eikä meidän sitä enää tarvitse tehdä. Jeesus otti päällensä syntimme ja sovitti ne Golgatan ristillä. Jumala hyväksyi Poikansa sovitustyön ja herätti hänet kuolleista. Jeesukseen uskovina saamme luottaa siihen lupaukseen, ettei yksikään joka Jeesukseen uskoo, joudu kadotukseen, vaan saa iankaikkisen elämän.

Saamme luottaa koko elämämme Herran, taivaan ja maan Luojan käsiin. Herra varjelee sinun sielusi. Hän varjelee sinun lähtemisesi ja tulemisesi nyt ja ikuisesti. 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti