lauantai 10. elokuuta 2019

Kiitos Jumalalle

En voi kyllin kiittää kaikesta Jumalaani. Silti tiedän, etten ole aina kiitollinen kaikesta, mitä elämässä tapahtuu. Elämään  kuuluu myös pahoja ja raskaita asioita. Miksi sitten kiittäminen ja ylistäminen on niin tärkeää? 
   Kun alan huomata ympärillä hyvin pieniä ja suuria asioita, joissa koen rauhaa, iloa, Jumalan johdatusta tai huolenpitoa, rakkautta, niin tiedän sen olevan lahjaa Isältäni taivaassa. Vaikeina aikoina voi huomata sen, mikä on tärkeää, paremmin kuin silloin kun kaikki on hyvin eli kun elää yltäkylläisyydessä. Vaikeudet avaavat silmät joidenkin asioiden suhteen. Silti vaikeudet voi myös tuoda ahdistuksen ja katkeruuden, kivun, ja silloin kiittäminen on mahdotonta...ei jaksa eikä pysty. Näissäkin tilanteissa Jeesus haluaa olla lähellä, armahtaa ja auttaa rakkaudellaan. Hän hyväksyy sinut sellaisena kuin olet. Raamatussa sanotaan, että Hän on lähellä niitä, joilla on särjetty sydän. Raamatussa sanotaan myös, että autuaita ovat murheelliset, sillä he saavat lohdutuksen. Psalmissa 146 luvataan, että Herra on iäti uskollinen: Onnellinen on se, joka turvaa Herraan, Jumalaansa.
   Oikeastaan voin joka päivä löytää jotain, josta valittaa tai jotain, josta kiittää. Olen kiitollinen aina, kun saan katsella kaunista luontoa kävellen tai uiden ja kuunnella luonnon ääniä. Paha olo tulee usein monistakin syistä esim. vaikeuksista ihmissuhteissa ja muista huolista ja murheista. Pahan olon purkaminen on tärkeää ja hyväksyttävää ja Jeesuskin haluaa, että tuomme Hänen eteensä rukouksin kaiken sen kurjuuden, mitä koemme. Hän tietää kipumme ja haluaa parantaa ja vapauttaa meidät.  Hän on Vapahtaja, joka tuntee kivut ja sairaudet ja kaiken pahuuden. Hän on itsekin kokenut kaiken sen.
   Kävin lomamatkalla pienessä kauniissa kirkossa, jossa ei ollut muita kuin minä ja mieheni. Kaunis musiikki vain soi hiljaa ja Raamattu oli auki alttarin edessä. Psalmit 145 - 150 avasivat siinä hetkessä minulle kiitosmielen. Näissä luvuissa on kiitosta ja ylistystä: Hyvä on Jumalaamme sävelin kiittää, ihanaa on virittää ylistyslaulu!  (Psalmi 147). 
    Kiitänkin lomasta ja kesästä ja kaikesta koetusta. Kiitän juuri niistä hetkistä, jolloin huomaan Jeesuksen olevan läsnä ja yllättäneen minut lahjallaan (esim. tämä hetki kirkossa).  Erityisesti kiitän myös niistä päivistä, jolloin ei ollut ohjelmaa, aika vain lipui ohi...ei mitään erityistä. Saatoin levätä ja antaa ajatusten viedä tai keskittyä kuivien kukkien nyppimiseen tai johonkin muuhun arjen tekemiseen.  
    Kiitos ja ylistys lähentää meitä Jumalaan ja tekee hyvää mielelle ja keholle. Psalmissa 147 Hän lupaa parantaa ne, joiden mieli on murtunut ja sitoa heidän haavansa. Psalmissa 148 kehoitetaan ylistämään Herraa, taivas ja maa! Itselle tulee hyvä olo, kun näkee ympärillä Jumalan ihmeitä ja kauneutta, ja kun sanoin tai sävelin, tanssien ja ajatuksin pystyy liittymään kiitokseen ja ylistykseen.
   Kaikki te, joissa on elämän henkäys, ylistäkää Herraa! ( Psalmi 150). Saamme iloita. Usko Jeesukseen on iloinen asia ja syntien anteeksi saaminen Jeesuksen ristinkuoleman takia, on uusi mahdollisuus meille. Saamme tänäkin aamuna aloittaa päivän turvautuen Jeesukseen. Saamme olla vapaita ja iloisia ja kiittää ja ylistää tästä Jumalaamme. Iloa ja rauhaa kesääsi.
   

2 kommenttia:

  1. Olipas ihana kirjoitus. Syvä kiitollisuuden tunne valtasi omankin mieleni heti aamusta. Kiitos❤️

    VastaaPoista
  2. Kiitos Luojallemme myös tästä tekstistä.

    VastaaPoista