torstai 15. elokuuta 2019

Itsessämme pahoja, Jeesuksessa pyhiä


Miltä sinusta tuntuu, jos ajattelet olevasi paha? Entä silloin kun ajattelet olevasi pyhä? Tosiasiassa me kristityt olemme yhtä aikaa molempia. Itsessämme me olemme syntiin langenneita ja syntisinä me pysymme koko tämän maanpäällisen elämämme ajan. Jumalan armosta me kykenemme osoittamaan läheisillemme rakkautta, huolehtimaan heistä ja toisinaan ajattelemaan myös meille tuntemattomien ihmisten ja tämän maapallon hyvinvointia. Nämä hyvät teotkaan eivät kuitenkaan tee meistä hyviä, vaan pysymme pahoina. Meistä itsestämme lähtevillä teoilla on aina tavalla tai toisella itsekkäät motiivit.

Miten sitten voimme olla samaan aikaan pyhiä? Pyhiä me olemmekin Jeesuksessa Kristuksessa. Raamatussa käytetään sanaa vanhurskas. Minulle tuo sana oli pitkään hyvin vaikea, koska omissa mielikuvissani liitin sen hurskaaseen, moitteettomasti elävään ihmiseen. Vanhurskaus ei kuitenkaan tarkoita sitä, vaan vanhurskaus tulee meille täysin meidän itsemme ulkopuolelta Jeesuksen sovintotyön tähden. Vanhurskaus tarkoittaa sitä, että meidän julistetaan Jumalalle kelpaavaksi Jeesuksen otettua itselleen kaikki meidän syntimme ja syyllisyytemme. Toinen on siis suorittanut rangaistuksen meidän puolestamme ja me olemme vapaita. Omilla teollamme emme ikinä pysty Jumalalle kelpaamaan.

Jo luomisesta lähtien me kuulumme Jumalalle. Hän loi meidät itseään varten. Ihminen halusi kuitenkin tulla samanlaiseksi kuin Jumala eli hän ei halunnut olla Jumalan alaisuudessa vaan itsenäinen. Ihminen toimi vastoin Jumalan tahtoa ja tuosta Aatamin ja Eevan syntiinlankeemuksesta saakka jokainen ihminen on ollut pois Jumalan yhteydestä. Jumala kuitenkin rakasti ja rakastaa luomaansa ihmistä niin paljon, että Hän halusi ostaa ihmisen itselleen takaisin eli maksaa meidän koko syntivelkamme. Sen vuoksi Jumalan ainoa Poika, Jeesus, syntyi ihmiseksi ja sovitti koko ihmiskunnan synnin. Uskomalla tuo syntien sovitus omalle kohdalle me pääsemme Jeesuksen tähden takaisin Jumalan yhteyteen eli vanhurskaaksi.

Sana pyhä tarkoittaa myös Jumalalle erotettua eli jokainen Jeesuksen pelastama ihminen on myös pyhä. Itsessämme, omassa lihassamme, olemme siis pahoja, mutta samalla Jeesuksessa pyhiä. Jää ystäväni Jeesuksen turvalliseen syliin. Hän on läsnä elämässämme joka hetki. Hän myös vaikuttaa meissä Jumalan mielen mukaista tekemistä ja tahtomista. Ole turvallisella mielellä ja usko Jeesuksessa kaikki sinun syntisi anteeksi.


1 kommentti:

  1. Meidän matka lähestyy. Ristin tie. Se tulee olemaan todella koskettava.

    VastaaPoista