keskiviikko 7. elokuuta 2019

Kiusattunakin Jumalan hoidossa


Armoa ja rauhaa rakas ystävä. Haluan muutamalla sanalla kirjoittaa siitä, kuinka sielunvihollinen perkele meitä kiusaa. Meidän on helppo ymmärtää, mitä tarkoittaa se, kun Luther vertaa perkelettä kärpäseen. Perkele on tuhanten juonten mestari ja Luther sanoo myös, että kun me olemme oikein kiusattuja, niin me emme voi sanoa mitään muuta kuin: ’Mene pois saatana. Jeesus on pessyt minut puhtaaksi.’ Me saamme luottaa Jeesuksen armoon kaikissa kiusauksissakin.

Psalmissa 91: 11-12 sanotaan: ”Hän antaa enkeleilleen käskyn varjella sinua, missä ikinä kuljet, ja ne kantavat sinua käsillään, ettet loukkaa jalkaasi kiveen.” Tässä on yksi sellainen kohta, jolla saatana kiusasi Jeesusta. Se vei Jeesuksen temppelimuurin harjalle ja käski hypätä ja sanoi, että enkelithän ottavat sinut kiinni. Mutta saatana ottaa tuon Raamatun kohdan asiayhteydestä irti. Ei psalmilla tuota tarkoitettu, vaan sitä että missä Jumala meitä johdattaa, niin siellä ei meille mitään tapahdu. Jos me itse uhmaamme ja mennään hyppäämään kalliolta, niin varmasti meille käy huonosti. Ei Jumala käske meidän sellaista tehdä.

Meidän kannattaa muistaa se, että Saatana tuntee kirjoitukset. Hän on yksi langennut enkeli ja tuntee Raamatun tekstit varmasti paremmin kuin yksikään ihminen. Mutta hän vääristelee kirjoituksia ja käyttää niitä meitä vastaan. Juuri sen takia on tärkeää pitää mielessä Lutherin ohje turvautua Jeesuksen armoon saatanan syyttäessä meitä. Kyllä saatanan syytökset on usein ihan totta. Niin kauan, kun me täällä maan päällä eletään, me olemme syntisiä. Meissä on kaikenlaista vikaa. Me saamme sanoa saatanalle, että totta puhut, sellainen minä olen, mutta siitäkin huolimatta Jeesus on minut pessyt. Meidän ei tule tuijottaa itseemme vaan Jeesukseen.

Tässä oli muutama sana kiusattuna olemisesta ja siitä, kuinka moninaiset juonet meidän sielunvihollisella on. Jeesus on kuitenkin antanut meille Pyhän Hengen ja Jumalan Henki on aina voimakkaampi kuin saatanan henki. Me saamme Pyhän Hengen hoidossa ja rakkaudessa turvautua Jumalan armoon. Ole ystävä hyvässä turvassa ja usko itsesi keskelle taivasta. Aamen.

2 kommenttia: