sunnuntai 18. elokuuta 2019

Jumala ilmestyy


Rakas ystävä, haluan muutamalla sanalla kertoa siitä, kun Jumala ilmestyi Moosekselle pensaassa. Mooses ihmetteli ensin, miksi pensas ei kulu, vaikka se palaa. Kun hän meni lähemmäksi, niin Jumala sanoi Moosekselle: Ota kengät pois, sillä se maa, jolla seisot, on pyhää maata. Sitten Mooses peitti kasvonsa. Kun tämä tapahtui, Mooses oli paimentamassa väärän jumalan lampaita. Meillä on tänä päivänäkin taipumus peittää kasvomme eli salata syntimme, kun Pyhä Henki puhuttelee meitä. Totuus kuitenkin on, että Jumala tietää meidän tekomme ja vain Jeesus voi meidät pelastaa.

Jos ajattelemme Paavalia, niin Paavalihan vainosi kristittyjä. Sitten Jeesus ilmestyi hänelle Damaskoksen tiellä, löi hänet maahan ja teki sokeaksi. Muutaman päivän kuluttua Ananias-niminen mies tuli Paavalin luokse ja kertoi hänelle Jeesuksesta ja Paavali sai näkönsä takaisin.

Nykyäänkin me ihmiset olemme monella tavalla harhassa. Me luulemme, että jokin asia on Jumalan mielen mukaista, vaikka se ei olekaan. Jumala tekee ihmisissä koko ajan työtään ja ilmestyy sillä tavalla kuin Hän haluaa. Ei se, että ihminen on omasta puolestaan hyvä tai pyhä ratkaise sitä, kenelle Jumala ilmestyy, vaan Jumala ilmestyy, kenelle Hän haluaa ja siten kuin Hän haluaa. Jumala on lähettänyt meille Pyhän Hengen tänne maan päälle ja Hän pystyy puhuttelemaan, ketä Hän haluaa ja siellä missä haluaa. Kenet Hän haluaa työmiehekseen, niin hän voi tehdä sen ihan kenestä hän tahtoo. Me monesti ajattelemme, että ihmiset, jotka ovat Jumalan työssä ovat jotenkin erityisen pyhiä, mutta niin ei ole. Paha pappi itsestään saarnaa, on vanha sanonta. Se on tänä päivänäkin totta. Ainakin minun kokemukseni on, että omista kokemuksista kumpuaa ne tekstit, joita kirjoitan. Eivät ne ole onnistumisia, vaan etupäässä niitä, kun en ole onnistunut.

Sinä ystävä, joka koet olevasi epäonnistunut ja koet jopa, että Jeesus ei ole sinun Jumalasi, sinä saat uskoa, että Jeesus tulee sinunkin elämääsi ja saat ottaa hänet Vapahtajaksesi. Jo syntiinlankeemuksessa me ihmiset olemme tulleet väärän jumalan palvelijoiksi. Meillä ei ole muuta mahdollisuutta kuin uskoa Jeesuksen sovintotyö omalle kohdalle ja sitä kautta tulla Jumalan yhteyteen. Ole hyvässä turvassa ja lohdutettuna. Aamen.

2 kommenttia:

  1. Kiitos sanasta palavasta pensaasta.

    VastaaPoista
  2. Hyvää pohdiskelua/sanaa. Kunpa jokainen ymmärtäisi mitä varten on saanut ajallisen elämän ja sen, että on "turmeltunut", eikä pelastu jotenkin vahingossa. Onneksi Jumala on ilmestynyt JK:ssa ja ilmestyy vielä tänäänkin omalla tavallaan. Kiitos "Esko papille" !

    VastaaPoista