keskiviikko 28. elokuuta 2019

Jumala tekee ihmeitä


Rakas ystävä, katselet varmaankin ihmeissäsi tuota kuvaa, joka tässä blogitekstissä on. Kuva on otettu Liesjärven kansallispuiston yhden parkkipaikan vierestä. Siellä on kivi, jonka päällä on ollut vähän multaa, ja siihen on pudonnut puun siemen. Siemen on lähtenyt kasvamaan ja kasvattanut juuret kiven ympäri maahan saakka. Vaikka olen viettänyt paljon aikaa metsissä ja nähnyt monenlaista, niin tuo oli kyllä uskomaton näky.

Hengellisessä mielessä me voimme ajatella, että missä Jumala antaa siemenen itää, niin sinne Hän antaa myös kasvun. Kun mietitään sitä vertausta, jossa on monenlaisia maaperiä, niin tämä kyseinen siemen on pudonnut inhimillisesti katsoen sinne huonoon maahan, jossa kasvua ei olisi pitänyt tapahtua. Jumala on kuitenkin päättänyt toisin. Hän on antanut sille elämän ja voiman. Me ihmiset emme voi päättää sitä, koska multaa on tarpeeksi, ja koska kasvi pystyy kasvattamaan juuret tarpeeksi pitkiksi.

Sama se on hengellisessä elämässä. Me emme voi päättää toisen puolesta, mitä Jumala hänen elämässään tekee. Minulle tuo kyseinen puu todistaa siitä, ettei ole niin vähän multaa, ei ole niin vähän uskoa, etteikö se kanna. Kun me luotamme Jeesuksen armoon, ja oikeastaan se ei ole edes meidän luottamisessa, vaan jäämme vain Jeesuksen armon varaan: Jeesus, minä olen tässä. Hoida sinä. Niin Jeesus antaa meille kasvun ja voiman ja saamme kasvaa Jeesuksen tuntemisessa. Saamme kiittää tälläkin hetkellä siitä, että Jeesus on antanut meille voiman kasvaa tässä maaperässä, joka juuri meille on annettu, kasvaa Jeesuksen tuntemisessa ja rakkaudessa.

Muista ystävä se, että kun kuolinhetki tulee, joka on meidän viimeinen kamppailu, niin silloin saat luottaa siihen, että Jeesus on kuollut puolestamme sovittaakseen meidän kaikki synnit. Saamme olla hyvässä turvassa ja uskoa kaikki synnit anteeksi Jeesuksen nimessä ja veressä. Kun tämän uskot, niin sinun nimesi on kirjoitettuna elämän kirjaan. Se mikä elämän kirjaan on kirjoitettu, niin sitä ei sieltä kukaan voi pyyhkiä pois. Aamen.

1 kommentti: