keskiviikko 12. helmikuuta 2020

Jeesus ja syntinen


Rauhantervehdys rakkaat ystävät. Oletko sinä ystävä tuntenut elämässäsi, ettet kuulu johonkin porukkaan. Ajattelet, että sinun pitäisi olla jotenkin parempi ihminen, sinun pitäisi osata käyttäytyä toisella tavalla, olla paremmasta suvusta tms. voidaksesi kuulua siihen ryhmään. Olet kuitenkin toivonut, että joskus pääsisit tuohon ryhmään mukaan. Ajattelen niin, että jotain tällaista Matteus, jota myös Leeviksi sanotaan, tunsi sydämessään, kun hän oli tullimiehen ammatissa. Matteus oli juutalainen, mutta häntä sanottiin publikaaniksi ja pidettiin syntisenä miehenä, koska hän teki töitä Rooman miehittäjävallalle ja joutui olemaan tekemisissä ei-juutalaisten kanssa. Hän ei työnsä vuoksi myöskään pystynyt noudattamaan juutalaisia perinnäissääntöjä, mm. sapattisääntöjä. Lisäksi tullimiehillä oli tapana kerätä rahaa myös itselleen enemmän kuin oli sallittua.

Matteuksen ohi kulki varmaan usein rabbeja, joilla oli opetuslapsia. Opetuslapseksi pääsi vain, kun noudatti juutalaisia sääntöjä. Heillä oli myös sellainen ajatus, että he noudattivat Jumalan lakia, jota ei kuitenkaan kukaan ihminen pysty noudattamaan. He ajattelivat, että noudattamalla isäinsääntöjä, he kelpaavat Jumalalle. Matteuksen ohi kulki tällaisia ihmisiä ja hän ajatteli, että publikaanina hän oli niin huono ihminen, ettei hän kelpaa kenellekään.

Eräänä päivänä Jeesus tulee Matteuksen luokse ja sanoo: ”Seuraa minua.” Matteus tietää, että tämä mies on rabbi, opettaja. Matteukselle oli suuri kunnia, että hänetkin kutsuttiin mukaan. Pyhä Henki varmaan ilmoitti Matteukselle, että tässä on jotain suurempaa, jumalallista. Niin Matteus lähti seuraamaan Jeesusta. Tästä seurasi ensimmäinen Jeesuksen ja fariseusten välinen taistelu. Jeesus meni Matteuksen luo syömään ja siellä oli Jeesuksen ja opetuslasten kanssa aterialla publikaaneja ja muita syntisiä. Tämän nähdessään fariseukset sanoivat opetuslapsille: ”Kuinka teidän opettajanne syö yhdessä publikaanien ja muiden syntisten kanssa.” Heille oli käsittämätöntä, että Jeesus oli syntisten kanssa toisin kuin muut rabbit. Jeesus kuuli sen ja sanoi: ”Eivät terveet tarvitse parantajaa, vaan sairaat. Menkää ja tutkikaa, mitä tämä tarkoittaa: ’Armahtavaisuutta minä tahdon, en uhrimenoja.’ En minä ole tullut kutsumaan hurskaita vaan syntisiä.”(Matt. 9:9-13)

Sinäkin ystävä, joka koet, että olet miehittäjävallan eli sielunvihollisen palveluksessa, saat uskoa, että Jeesus kutsuu sinua. Jeesus sanoo sinulle, tule minun kanssani. Jeesuksen kutsu on voimassa koko ajan. Meidän tulee vain luottaa ja uskoa tuohon lahja-armoon. Ollaan ystävät tänäänkin hyvässä turvassa ja ymmärretään sekin asia, ettei Jeesus tarvitse meidän uhrauksiamme ja palveluksiamme, vaan hän tahtoo, että otamme hänen armonsa vastaan. Jeesus on sovittanut meidän kaikki syntimme ja on kanssamme tänäkin päivänä. Aamen.

2 kommenttia:

 1. Tule ja seuraa minua, niin hän jätti kaiken ja seurasi Jeesusta.
  Tapahtui elämänmuutos, vanha, entinen jätettiin ja astuuttiin uuden elämän osallisuuteen Uskossa turvaavina kutsujaansa seuraten.
  Jeesus jätti esimerkin ja Siitä Hän myös puhui.
  En minä olle tullut palveltavaksi, vaan palvelemaan.
  Tämä ei perustu ihmisen omaan yrittämiseen, vaan Jeesukselle Kristukselle antautumiseen, joka kutsunsa mukaisesti ensin riisuu, sitten lukee uuteen, armoittaa ja Siunaa.
  Meidät on kutsuttu kulkemaan Jeesuksen jalanjäljissä eikä meitä päästetä Jeesuksen todellisina seuraajina kivuitta, ahjoitta, ahdistuksitta, sillä Jeesus tahtoo meistä uskovia, joiden sydämessä on palava Rakkaus Jeesukseen, muuten ei ole voimaa, eikä rohkeutta toimia Sanan mukaan, koska Armo on se joka kasvattaa pois maailmallisuudesta, antaa meille tarvitsevamme, koska Hän sydäntentutkija tietää meistä kaiken ja ajatuksemmekin jo kaukaa,,, Armosta pelastettuja syntisiä olemme, Vanhurskautettuja Jeesuksen maahanvuotaneessa sovintoveressä,,,, Uskomme koetellaan eri tilanteissa tapahtumissa, ongelmien keskellä, Kuinka suhtaudumme, miten toimimme, luotammeko Sanan lupauksiin jotka Jeesuksessa saimme, vai yritämmekö rakentaa omaa stragediaamme inhimillisen järjen avulla.
  Monelle matkalle lähteneelle on käynyt ja käy ikävä kyllä vieläkin, että Armo on ymmärretty väärin, Armoa Armon päälle on ymmärretty väärin ja sitä käytetään jopa pahuuden verhona, Jumalan Pyhää Armoa. Jeesusksen tulee saada olla ykkönen, sen jälkeen kaikki muu. Jumalan Sanan Arvot ykkönen, sen jälkeen kaikki muu. Jeesuksen uskollisuus kasvattaa meistä luotettavia ja uskollisia, jos Jumalan Armo saa todella olla kasvattajamme, se toimii kuullessamme Jeesuksen vaikutuksen elämässämmme, joka on yhdenmukainen Isän tahdon kanssa.

  Siunauksin.

  VastaaPoista
 2. Kiitos tästä hyvästä tekstistäsi

  VastaaPoista