lauantai 22. helmikuuta 2020

Turva Jumalassa


Elämme aikaa, jossa on helppo antaa pelolle valtaa. Maailman ja Suomen tilanteesta tulee vain vähän hyviä uutisia. Sodat ja sairaudet, ilmastonmuutos, Lähi-Idän tilanne, pakolaisleirit, talouden vaikeudet ja monet muut hallitsemattomalta tuntuvat uutiset täyttävät mielen. Pitäisikö olla kuuntelematta uutisia kokonaan, jotta pelko pysyisi poissa? Ehkä se vähän rauhoittaisi, mutta en kuitenkaan usko, että sitä pystyy maailman asioista tietämättömänä elämään.

Luukas 12:4-7 sanotaan: ”Minä sanon teille, ystävilleni: Älkää pelätkö niitä, jotka tappavat ruumiin, mutta joiden valta ei ulotu sen pidemmälle. Kuulkaa, ketä teidän tulee pelätä. Pelätkää Häntä, jolla on valta sekä tappaa ihminen että syöstä hänet helvettiin. Niin sanon teille: Häntä teidän on pelättävä. Varpusia saa kahdella kolikolla viisi, eikö niin? Silti Jumala ei unohda yhtäkään niistä. Teidän jokainen hiuskarvannekin on laskettu. Älkää siis pelätkö. Olettehan te arvokkaampia kuin kaikki varpuset.” Tuo Raamatunkohta voi tuntua sekä pelottavalta että lohduttavalta. Jumala on kuitenkin tarkoittanut sen meille täydelliseksi lohdutukseksi. Ensiksi Jeesus puhuttelee meitä ystävinään. Eikö ole ihanaa, että olemme Jeesuksen ystäviä? Tuo kohta on siis tarkoitettu meille, jotka olemme Jeesuksen pelastamia. Meille Jeesus sanoo, ettei meidän tarvitse pelätä mitään tämän maailman asioita eikä Saatanaa. Se ei kuitenkaan anna meille lupaa suhtautua elämään välinpitämättömästi. Jumala on antanut jo luomisessa ihmisen tehtäväksi viljellä ja varjella tätä maata eikä se tehtävä ole vielä ohi. Meidän tulee kaikin keinoin edesauttaa maapallon hyvinvointia.

Seuraavaksi Jeesus kertoo meille, ketä meidän tulee pelätä. Meidän tulee pelätä ainoastaan Jumalaa. Mutta Jumalan pelko tuo täydellisen turvan. Jos luet tarkasti tuon Raamatun kohdan, niin voiko meitä kohdata mikään, mikä ei ole Jumalan hallussa? Ei voi. Jumalan pelko on koko elämän luottamista Kaikkivaltiaan Jumalan käsiin. Hän tietää koko elämämme ja Hänelle me saamme tunnustaa joka hetki kaikki rikkomuksemme ja uskoa syntimme anteeksi. Jumalan pelko ei ole ahdistavaa, vaan se on kunnioitusta ja luottamusta. Olen joskus ajatellut, että miten Jumala voi tietää hiustenikin määrän. Nyt kuitenkin tietokonekin pystyy laskemaan, paljonko minulla on hiuksia päänahan kuvaamisen avulla. Saamme siis luottaa tässäkin asiassa Raamatun sanaan. Olemme kaikessa Jumalan käsissä.

Turvaudu siis pelottomasti Jeesuksen omaksi ja usko kaikki syntisi anteeksi. Koko elämämme on Kaikkivaltiaan Jumalan hallussa.

3 kommenttia:

 1. Kiitos Kauniista ja kestävistä sanoistasi! Tällä viikolla olen pahoittanut hyvän ystäväni mielen. Väärillä sanoillani jotka oli tarkoitettu huumoriksi. Mietittyäni jo päiväkausia miten ja milloin voin kohdata hänet ja yrittää tarjota anteeksiantamusta. Se ei ole helppo tehtävä hänen kannaltaan koska loukkaaminen on tapahtunut. Päätin turvautua sanoihin kohdatessamme. Tänään ainoastaan myönnän väärien tekojeni oikean luonteen itselleni, Jumalalle ja toiselle ihmiselle

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ajattelen, että mitä nopeammin asian koettaa selvittää sitä parempi. Siunausta elämääsi.

   Poista
 2. Saamme olla turvallisella mielellä!

  VastaaPoista