torstai 16. heinäkuuta 2020

Jeesus turvana elämän matkalla


Rukoillessamme oman, lastemme ja muiden läheistemme elämän puolesta toivomme elämän onnistumista hyvin kaikella tavalla. Tässä ei ole mitään väärää, mutta todellisuudessa elämä sisältää myös paljon vastoinkäymisiä. Silloin on tärkeää ymmärtää, ettei Jumala hylkää lastaan, vaikka elämä ei sujukaan niin kuin Strömsössä, kuten on tapana sanoa.

Jumalan lapsina meidän tiemme on kokonaan valmistettu, vaikka emme näekään sitä pitkälle eteenpäin, emme aina edes seuraavan askeleen matkaa. Välillä paineet ovat syystä tai toisesta niin suuret, että tuntuu kuin kaikki vyöryisi päälle eikä tietä ole. Mutta kyllä se on! Jeesus on valmistanut sen ja hän pitää meidät sillä tiellä. Meidän ei tarvitse jaksaa muuta kuin yksi askel kerrallaan ja vaikeimmissa elämäntilanteissa Jeesus kantaa meitä senkin askeleen.

Jesajan kirjassa on sanat: ”Jos poikkeat oikealle tai vasemmalle, kuuluu takaa korviisi nämä sanat: ”Tässä on tie, tätä kulkekaa.” (Jes. 30:21) Nämä sanat Jumala sanoi kansalleen, joka niskoitteli ja etsi turvaa tämän maailman asioista. Niin mekin käyttäydymme elämämme matkalla. Välillä elämän murheet vievät ajatukset kokonaan. Toisinaan katseemme kääntyy kokonaan itseemme ja oma huonoutemme saa epäilemään, kelpaanko Jumalalle. Jumala katsoo meitä kuitenkin Jeesuksen läpi. Vähän ennen kuolemaansa Jeesus sanoi opetuslapsilleen: ”Minä olen tie, totuus ja elämä. Ei kukaan tule Isän luo muuten kuin minun kauttani.” (Joh. 14:6) Jokainen, jolle Jumalan valmistama pelastus Jeesuksessa Kristuksessa kelpaa, saa olla turvallisella mielellä. Jeesus on meidän syntimme sovittanut Golgatan ristillä ja avannut tien elämään Jumalan yhteydessä, jo nyt ja kerran iankaikkisuudessa. Jää, ystävä, Herran rauhaan. Jeesus on sinun kanssasi koko elämäsi matkan ajan.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti