sunnuntai 26. heinäkuuta 2020

Varjele pahalta


Usein mietimme läheisiämme ja rukoilemmekin iltarukouksessa heidän puolestaan. Joskus on huolta mutta myös iloa ja kiitosta heidän puolestaan. Emme pysty aina auttamaan, vaikka haluaisimmekin auttaa vaikeuksissa olevaa. Voimme kuitenkin aina hiljentyä rukoukseen läheisten ja vieraidenkin puolesta. Taivaallinen Isämme on luvannut kuulla rukouksemme ja auttaa.

 Jeesus rukoili läheistensä puolesta puhuen Isälleen taivaassa. (Joh.17). Hän pyysi, että Isä varjelisi täällä maailmassa Hänen seuraajiaan pahalta. Hän pyysi Pyhää Isää suojelemaan heitä nimensä voimalla. Jeesus toivoi, että Hänen rakkautensa yhdistäisi ihmisiä ja vetäisi lähelle Isää Jumalaa. Hän toivoi, että ihmiset oppisivat tuntemaan Hänet ja uskomaan sen, että Jeesus kuoli ristillä, jotta me saisimme vapauden synneistämme.  Jeesus rukoili ennen kuin Hänet vangittiin ja lopulta tapettiin ristillä. Jeesus tiesi pian kuolevansa ja pyysikin, että ota minut pian luoksesi ja anna minulle se kirkkaus, joka minulla oli Sinun luonasi (taivaallinen Isä) jo ennen maailman syntyä. Jeesus puhuu kirkkaudesta ja yhteydestä Häneen. Jokainen voi saada yhteyden Jeesukseen ja oppia tuntemaan Hänen rakkautensa Raamatun sanan ja rukouksen kautta. Jeesus ei hylkää ketään, joka Hänen puoleensa kääntyy.

Jeesuksen kuva rukoilemassa meidän puolestamme seuraa usein mielessäni. Hän on esirukoilijamme eli Hän rukoilee, vaikka itse emme pystyisi tai osaisi. Tämä on lohdullista ja tuo turvaa. On paljon tilanteita, missä omat voimat ei riitä ja uskokin on vajavaista. Tämä maailma on sekasortoa täynnä, mutta Jeesuksen tuoma kirkkaus, valo, armo, rakkaus voi auttaa ja pelastaa. Se johdattaa meidät tuntemaan Jeesuksen, askele askeleelta. 

  Tänään meillä on tämä päivä. Voimme rukoilla apua moniin huoliin ja pyytää varjelusta kaikelta pahalta. Voimme myös kiittää esim. rauhasta tai ilosta, jonka Jeesus voi sydämeemme antaa.  Nytkin voi olla mielessä monta läheistä, joiden puolesta haluaisit Jeesusta lähestyä ja pyytää Häntä siunaamaan sinua ja läheisiäsi. Voit jättää heidät ja itsesi taivaallisen Isämme suojelukseen. 

   

   

  

3 kommenttia:

  1. Kiitos hyvästä kirjoituksestasi.Meillä eläkeläisillä varsinkin on aikaa puhua Taivaalliselle Isälle omista ja rakkaittemme vaikeuksista.

    VastaaPoista