perjantai 25. joulukuuta 2020

Rakkautta jouluun

 


Rauhaa ja armoa rakkaat ystävät tähän joulun aikaan. Me elämme nyt sitä aikaa vuodesta, jolloin saamme yhdessä juhlia Herramme Jeesuksen Kristuksen syntymäpäivää ja sitä, että Jumala tuli ihmiseksi ja sovitti koko kansan synnit. Sinä ystävä, joka tunnet, että tarvitset sisimpääsi rauhaa ja tunnet, että synti on saanut sinut voittaa, niin kuin synti on voittanut meidät ihan jokaisen ihmisen, niin me tarvitsemme siihen Jeesuksen armoa. Me saamme totisesti luottaa, että Jeesus on meidät armahtanut. Messias, jonka tulo oli ennustettu jo alusta alkaen, syntyi 2000 vuotta sitten ja se on tänä päivänäkin niin, että Jeesuksen sovintotyö ja Jumalan syntymä Jeesuksessa ihmiseksi, riittää sinulle ja minulle.

Haluan tässä kertoa tapauksen, kun olin Upsalan kirkossa ja siellä puhui sellainen mies kuin David Björk. Hän aloitti saarnansa siitä, kun Jumala puhutteli Eliasta ja sitä kautta koko Israelin kansaa. Israelin kansa odotti Jumalaa rajuilmassa ja myrskyssä ja ukkosessa, mutta missään näissä Jumalan puhuttelu ei kuitenkaan tullut. Sitten tuli lämmin tuulen henkäys ja siinä Jumala puhutteli Israelin kansaa. Se on tänäänkin niin, että me saamme uskoa ja ymmärtää sen, että Jeesus rakastaa juuri sinua ja minua, meitä syntisiä ihmisiä, joiden tarvitsee vain turvautua Jeesuksen armoon. Aivan niin kuin tuolla Upsalan kirkossa silloin joskus 1980-luvulla, olin varsin ahdistunut mennessäni kuuntelemaan tuota saarnaa. Kun David Björk sitten puhui tuossa saarnassaan siitä, miten Jumala todellisuudessa puhuttelee, niin ymmärsin, että Jumala rakastaa juuri minua syntistä. Myös sinä ystävä, joka koet, että Jumala ei rakasta sinua, niin se ei ole totta. Se on sielunvihollisen työtä. Hän haluaa meidät erottaa Jumalasta, mutta Jeesus vetää meidät rakkaudella puoleensa.

Nautitaan nyt ystävät oikein joulun aikana tästä Jeesuksen rakkaudesta ja rauhasta ja Jeesuksen läsnäolosta ja luotetaan siihen, että Jeesus on kuollut juuri sinun ja minun puolesta ja me saamme uskoa evankeliumin omalle kohdalle. Ollaan ystävät hyvässä turvassa ja uskotaan, että meidän synnit on anteeksi annettu Jeesuksen nimessä ja veressä. Aamen.

1 kommentti: