sunnuntai 3. tammikuuta 2021

Jeesus, Pelastajamme

 


On aina ihana asia, kun perheeseen tai sukuun syntyy lapsi. Uusi elämä on valtava ihme. Lapsen kasvua pienestä avuttomasta vauvasta uteliaaksi ja elämästä innostuneeksi pikkupojaksi tai -tytöksi on ihana seurata. Vauvan synnyttyä odotan myös aina innolla, minkä nimen vanhemmat lapselleen ovat valinneet. Nimi on tärkeä, koska sen avulla ajattelemme tuota lasta. Nimen avulla ajatuksemme kiinnittyvät juuri tiettyyn henkilöön.

Kun Jeesus syntyi, oli enkeli ilmoittanut etukäteen, mikä lapselle täytyy antaa nimeksi. Jeesus merkitsee ’Herra pelastaa’ ja tuo nimi jo kertoi, mikä oli Jumalan Pojan tehtävä, jonka vuoksi hän syntyi ihmiseksi. Jeesus tuli pelastamaan kansansa sen synneistä. (Matt. 1:21)

Yli 700 vuotta aikaisemmin profeetta Jesajalle oli ilmoitettu myös muita nimiä ihmiseksi syntyvälle Jumalalle. Jumala kertoi Jesajalle, että ”neitsyt tulee raskaaksi ja synnyttää pojan ja antaa hänelle nimen Immanuel.” (Jes. 7:14) Nimi Immanuel merkitsee ’meidän kanssamme on Jumala’. Ajattelepa, miten valtava turva ja lohdutus liittyvät näihin kahteen nimeen: Kanssamme on Jumala, joka pelastaa meidät synneistämme. Kun olemme saaneet syntimme anteeksi Jeesuksen sovintoveren kautta ja turvaamme häneen, niin hän on Jumala meidän kanssamme.

Jesaja kertoo Jeesuksesta vielä lisää: ”Sillä lapsi on syntynyt meille, poika on annettu meille. Hän kantaa valtaa harteillaan, hänen nimensä on Ihmeellinen Neuvontuoja, Väkevä Jumala, Iankaikkinen Isä, Rauhan Ruhtinas.” (9:5) Tuon kaiken me Jeesuksen omat saamme elämäämme avuksi. Jeesus on meidän neuvonantajamme. Pyhän Hengen välityksellä saamme viisautta elämän ratkaisuihin. Kaikki ei ihmisen silmin aina näytä menevän hyvin, mutta Jumalan silmin katsottuna hän kuljettaa meitä kohti iankaikkista elämää.

Hän on meidän Iankaikkinen Isämme, joka ei hylkää lastaan hetkeksikään. Hän huolehtii perheestään ja kasvattaa lapsiaan sellaisella viisaudella ja rakkaudella, jota ei kenelläkään ihmisellä ole. Hän tuo elämäämme myös rauhan. Tuo rauha ei ole rauhaa siinä mielessä, että kaikki elämässä sujuisi rauhallisesti ja helposti. Tuo rauha on rauhaa Jumalan kanssa, ettei meidän tarvitse hetkeäkään epäillä Jumalan rakkautta meitä kohtaan.

Ajattelen, että meidän kannattaisi painaa oikein mieleen nuo Jeesuksen nimet ja sen, että kaikki ne on meille annettu Jeesuksessa. Kun elämä kolhii ja tuntuu, ettei jaksa, niin silloin nuo Jeesuksen nimet voivat tuoda lohdutusta ja toivoa. Jeesuksen läsnäoloa sinulle tähän alkaneeseen vuoteen.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti