torstai 25. helmikuuta 2021

Nautitaan lämmöstä ja rauhasta

 


Elettiin talvea 1999 ja Lapissa oli silloin ennätykselliset pakkaset. Lapinradion toimittaja soitti Kittilään erääseen taloon ja siellä isäntä kertoi, että heillä 52 astetta pakkasta. Toimittaja soitti myös toiseen taloon ja kysyi sieltäkin, paljonko on pakkasta, johon isäntä vastasi, että 15 astetta. Toimittaja epäili, ettei se ole mahdollista. Isäntä sanoi, että sota-ajan jälkeen, kun hän sen mittarin sai ja ripusti pirtin seinään, niin se ei ole vielä koskaan valehdellut. Tämä on tietenkin vitsi, mutta toisaalta se on kyllä myös ihan totta, että toinen katsoo lämpötilaa sisältä ja toinen ulkoa.

Tuon vitsin lukiessani minulle tuli sellainen ajatus, että nykyään me pelkäämme vastoinkäymisiä ja tulevaa. Ystävät, meidän ei tarvitse pelätä tulevaa, sillä Jumala sallii myös koettelemukset ja hän on niissä meidän kanssamme. Varsinkin tänä korona-aikana meidän tulee suhtautua tähän elämään rohkealla mielellä. Toki meidän täytyy noudattaa turvasääntöjä ja ottaa rokotukset, mutta elämäniloa meidän ei tule menettää, vaan luottaa siihen, että Jeesus on meidän kanssamme joka hetki.

Johanneksen evankeliumin 15. luvussa on kohta, jossa sanotaan, että jokainen oksa, joka ei tuota hedelmää, leikataan pois. Tämä on yksi sellainen paikka, jolla on paljon kristittyjä peloteltu. Tätä on jopa käytetty lyömäkirveenä. Totuus on kuitenkin sellainen, ettei ole oksan tehtävä valvoa, tuottaako hän hedelmää, vaan se on puutarhurin vastuulla. Puutarhuri on viinitarhassa se, joka lannoittaa sen tarhan ja antaa puille kasvun. Meidän tehtävä on vain olla oksana siinä puussa.

Kasvanut hedelmä ei myöskään ole meidän hedelmäämme, vaan Hengen hedelmää, kuten Galatalaiskirjeen 5. luvussa sanotaan. On iloinen asia, että Raamattuun on tämäkin kohta laitettu. Se kertoo siitä, kuinka Isä-Jumala viinitarhurina huolehtii siitä, että hedelmä kasvaa. Meidän ei tarvitse siitä olla työtä tekemässä eikä itse yrittää sitä hedelmää valmistaa. Hedelmät tulevat Pyhän Hengen työstä. Hengen hedelmiä ovat esimerkiksi ilo, rauha ja rakkaus. Me saamme iloisella mielellä elää tätä elämää ja ajatella, että kiitos Jeesus tästä uudesta armon päivästä. Kiitos siitä, että meidän ei tarvitse huolta kantaa, vaan puutarhuri hoitaa niin, että me saamme osaltamme olla kantamassa sitä Hengen hedelmää. Ollaan ystävät Jeesukselle tästäkin asiasta kiitollisia. Uskotaan, että meidän synnit on anteeksi annettu ja se on sitä Hengen hedelmää, että me saamme turvautua Jeesuksen armoon. Aamen.

1 kommentti: