tiistai 9. helmikuuta 2021

Jeesus auttaa

Elelemme nyt kaikki omissa oloissamme ja monet tutut menemiset ja tekemiset on tauolla.  Mistä nyt löytää sisältöä päiviin? Erilaiset kotiaskareet ovat saaneet uuden merkityksen. Voisiko tässä olla uuden alku vai onko kyseessä kaiken loppu? 

Ihminen on aina etsinyt merkitystä elämäänsä. Merkitystä voi olla pienillä asioilla, tekemisillä ja juuri näinä aikoina se korostuu. Nyt voi ehkä keskittyä johonkin sellaiseen, mihin ei ollut ennen aikaa. Voi myös huomata, kuinka juuri arjen tavallisilla asioilla on suuri merkitys. Ehkä olen nyt iloinen, kun onnistun ruuanlaitossa tai kukkien hoidossa.

Surullista on, kun läheisten näkeminen on vaikeaa ja joutuu pelkäämään itsensä ja läheisten puolesta. Surullista on myös se, että monilla on talousvaikeuksia ja pelkoa työn loppumisesta, mikä saa aikaan epävarmuutta tulevasta.

Jeesus on luvannut kulkea rinnallamme kaikissa elämämme vaiheissa. Hän voi auttaa ja lohduttaa. Johanneksen evankeliumin yhdeksäs luku kertoo, miten Jeesus parantaa sokeana syntyneen miehen. Fariseukset sanoivat Jeesusta syntiseksi ja syyttivät sapattikäskyn rikkomisesta, koska päivä, jona Jeesus teki tämän ihmeen, oli sapatti. Mies, joka oli kokenut ihmeen ja parantunut sanoi, että en tiedä onko hän syntinen mutta minä, joka olin sokea, nyt näen! Jeesus sanoi myös myöhemmin, että sokeat saavat näkönsä ja näkevistä tulee sokeita. Tämä Jeesuksen vertaus kolahti fariseuksiin, jotka kysyivät, että ei kai Jeesus tarkoita, että hekin ovat sokeita. Tähän Jeesus vastasi, että te väitätte näkevänne, ja sen tähden synti pysyy teissä. 

Jeesus auttoi ihmisiä silloin ja auttaa tänäänkin. Siihen voit uskoa. Hänellä on valta ja voima. Vaikeassakin tilanteessa on toivoa. Tässäkin esimerkissä Jeesuksen rakkaudesta sokeaa kohtaan voi huomata Jeesuksen rohkeuden ja voiman ja viisauden, jotka Hän lähettäjältään, Jumalalta, Isältään, on saanut. Jeesus jakoi ihmisiä silloin ja niin myös näinä päivinä. Toiset näkivät Hänen Jumaluutensa ja toiset eivät nähneet ja jostain syystä eivät halunneet uskoa. Jeesus on maailman valo, joka auttaa näkemään. Vaikeissakin tilanteissa voi löytää uuden mahdollisuuden ja nähdä kaiken aivan uudessa valossa. Jeesus auttaa, pyydä vain.  

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti