lauantai 24. huhtikuuta 2021

Nauttikaamme Kristuksen ruumis ja veri

 


Jeesus on useissa kohti Raamattua tuonut esiin, että joka uskoo häneen, pelastuu. Niin se on ystävät tänä päivänäkin, että sydämen uskolla ja suun tunnustuksella me pelastutaan. Saamme luottaa siihen, että Jeesuksen armo riittää meille. Joku on sanonut, että kun me siirrymme sielunvihollisen valtakunnasta Jumalan valtakuntaan, se on ikään kuin allekirjoitettu rauhansopimus. Myös maallisessa sodassa kun rauhansopimus on allekirjoitettu, niin traumat jäävät vielä jäljelle tuosta sota-ajasta ja vahingonlaukauksiakin saattaa tulla. Kun ”sopimus on allekirjoitettu”, olemme ottaneet Jeesuksen armon elämäämme ja luotamme siihen, että Jeesus on juuri minun syntini pessyt pois. Sitä ei voi mitenkään omilla ansioilla tehdä.

Olen usein miettinyt sitä, että me emme missään muualla pääse niin lähelle Jeesusta kuin alttarilla, jossa me saamme nauttia Jeesuksen ruumiin ja veren. Matteuksen evankeliumin luvussa 26 jakeissa 26-28 sanotaan: ”Aterian aikana Jeesus otti leivän, siunasi, mursi ja antoi sen opetuslapsilleen sanoen: ’Ottakaa ja syökää, tämä on minun ruumiini.’ Sitten hän otti maljan, kiitti Jumalaa, antoi heille ja sanoi: ’Juokaa tästä, te kaikki. Tämä on minun vereni, liiton veri, joka kaikkien puolesta vuodatetaan syntien anteeksiantamiseksi.” Kun me uskolla nautimme ehtoollisen, niin se on totisesti Jeesuksen ruumis ja veri ja siinä me saamme oikein syödä Jeesuksen sovintokuolemaa. Me saamme vahvasti uskoa, että se totisesti on syntien anteeksi antamiseksi.

Jumala on jättänyt meille tänne maan päälle kasteen ja ehtoollisen, jotka ovat meitä vahvistamassa ja tukemassa tällä matkalla. Minun mielestäni se on pilkkaa, jos me sanomme, että ehtoollinen on pelkkä muistoateria. Sitä se ei ole. Toki se on sitäkin, että me saamme siinä muistaa Jeesusta, mutta muistaa niin, että hän on sovittanut meidän syntimme ja me saamme sen tuossa armopöydässä uskoa omalle kohdallemme. Ihmisen on vaikea uskoa sitä, miten normaali leipä ja viini muuttuu Jeesuksen ruumiiksi ja vereksi. Jos sitä ei uskolla nauti, niin se pysyy leipänä ja viininä, ja niin kuin Luther sanoo, niin sellainen ihminen nauttii sen turmiokseen eli se tarkoittaa sitä, että silloin on ihan turhaa mennä sinne ehtoollispöytään. Mutta kun uskoo sydämessään, että tässä on totisesti Jeesuksen ruumis ja veri, niin sen saa omistaa omalle kohdalleen.

Minä rohkaisen kaikkia ystäviä ottamaan vastaan sen Jumalan salaisuuden, joka ehtoolliseen kätkeytyy. Jos se ei vielä tänään sinulle avaudu, niin rukoile. Jumala kyllä sen sinulle avaa. Se on mitä valtavin voimaannuttava ja eheyttävä ateria, ja me saamme tänä päivänäkin nauttia Jeesuksen ruumiin ja veren omalle kohdallemme. Myös sanan kautta me saamme uskoa kaikki syntimme anteeksi Jeesuksen nimessä ja veressä ja saamme olla hyvässä turvassa ja lohdutettuna. Aamen.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti