perjantai 9. heinäkuuta 2021

Tikapuilla ei pääse taivaaseen

 


Armoa ja rauhaa rakkaat ystävät tähän kauniiseen kesään. Haluan tässä aluksi kertoa pienestä pojasta, joka meni kouluun. Kun hän oli käynyt koulua muutamia päiviä, oli hänellä mukanaan taitettavat tikkaat. Kun opettaja sitten kysyi pojalta, mitä hän tikkailla koulussa teki, niin poika vastasi, että hän vain ajatteli, että hän pääsisi niillä nopeampaa sinne yläasteelle. Tämä tällaisena alkukevennyksenä.

Tosiasiallisesti haluan puhua 2. Tessalonikalaiskirjeen luvusta 2, jossa puhutaan siitä, kuinka ihmiset ovat valmiit uskomaan vääryyttä.  Tapasin erään henkilön, jonka kaikenlainen Raamatun tuntemus oli hyvin heikko, vaikka hän tunsikin monia hengellisiä kirjoja. Myös tässä kesän aikana olemme vaimon kanssa lukeneet sellaista kirjaa kuin ”Jehovan todistajat Raamatun valossa”. Tuossa kirjassa kerrotaan, miten Jehovan todistajat ovat muuttaneet omaa raamatunkäännöstään siten, että Herra-sana on kirjoitettu aina pienellä, jos se viittaa Jeesukseen.

On monia erilaisia kuppikuntia, joissa näennäisesti puhutaan Jumalan valtakunnasta ja taivasosuudesta, mutta on kuitenkin menty harhaan. Jotkut ovat painattaneet oman Raamatun tai luetaan vain sellaisia hengellisiä kirjoja, joissa korostetaan tiettyjä sääntöjä niin, että jos askeleenkin niistä astut sivuun, niin joudut harhaan ja uppoat suohon. On monenlaista eksytystä tänä päivänä. Niin kuin tuo Tessalonikalaiskirjeen kohta sanoo, niin Jumala on sallinut tämän eksytyksen ja löytääköhän Jeesus takaisin tullessaan enää uskoa maan päältä.

Me eletään ystävät rakkaat monenlaisen uskonnollisuuden hengessä ja maailmassa ja elävä usko on koko ajan katoamassa. Elävä usko on sitä, että me luotamme yksin siihen, että Jeesus on meidät syntiset pelastanut. Meidän tulee katsoa Jeesusta eikä omia tekojamme tai tekemättä jättämisiämme. Jeesusta katsoessa me saamme armon. Luotetaan siihen, että Jeesus on meidät pelastanut eikä lähdetä minkään ihmisopin mukaan. Tämä aika on sitä eksytyksen aikaa, jolloin halutaan ihmisiä viedä harhaan. Jehovan todistajilla on esim. sellainen ajatus, ettei helvettiä ole, vaan ihminen vain kuolee eikä niitä ihmisiä sitten enää ole, jotka eivät päässeet taivaaseen. Se on ystävät väärin. Raamattu todistaa sen, että helvetti on ja ei-uskovat ihmiset joutuvat kadotukseen.

Meillä kristityillä, sinulla ja minulla, ja myös sinulla, joka et vielä ole uskossa, niin sinulla on nyt mahdollista uskoa kaikki sinun syntisi anteeksi. Muistetaan ystävät rakkaat se, että me kaikki olemme yhden päivän kristittyjä. Pitkällä vaelluksella ei ole mitään merkitystä, vaan sillä, että tällä hetkellä minä syntinen saan uskoa kaikki syntini anteeksi Jeesuksen nimessä ja veressä. Ystävät ollaan hyvässä turvassa. Me saamme uskoa kaikki meidän syntimme anteeksi. Aamen.

2 kommenttia:

 1. Helvetti on äärellinen. Mal 4:1-3 (tai 3:19-21 uusi käännös)
  1 Sillä katso: se päivä on tuleva, joka palaa kuin pätsi. Ja kaikki julkeat ja kaikki, jotka tekevät sitä, mikä jumalatonta on, ovat oljenkorsia; ja heidät polttaa se päivä, joka tuleva on, sanoo Herra Sebaot, niin ettei se jätä heistä juurta eikä oksaa.
  1 Sillä katso, se päivä tulee, joka on palava niinkuin pätsi: silloin pitää kaikki ylönkatsojat ja jumalattomat olkena oleman, ja se tuleva päivä pitää heidät sytyttämän, sanoo Herra Zebaot, ja ei pidä heille jättämän juurta eikä oksaa.
  2 Mutta teille, jotka minun nimeäni pelkäätte, on koittava vanhurskauden aurinko ja parantuminen sen siipien alla, ja te käytte ulos ja hypitte kuin syöttövasikat
  2 Mutta teille, jotka minun nimeäni pelkäätte, on vanhurskauden aurinko koittava, ja autuus hänen siipeinsä alla; ja teidän pitää käymän ulos ja sisälle, lisääntymän niinkuin syöttiläät vasikat.
  3 ja tallaatte jumalattomat; sillä he tulevat tomuksi teidän jalkapohjienne alle sinä päivänä, jonka minä teen, sanoo Herra Sebaot.
  3 Teidän pitää jumalattomat tallaaman; sillä heidän pitää tuhkana teidän jalkainne alla oleman, sinä päivänä, jonka minä tehdä tahdon, sanoo Herra Zebaot.

  VastaaPoista
 2. Olen lukemassa kirjaa nimeltä Enkelten kosketus.On aika lohdullista tässä tilanteessa.

  VastaaPoista