tiistai 29. kesäkuuta 2021

Jeesus on elämämme valo

 


Tänä kesänä on ollut aivan erityisen paljon kasvien siitepölyä ilmassa ja se on peittänyt joka paikan. Eilen pesin ikkunat. Olin kyllä kiinnittänyt huomiota siihen, että ikkunat olivat aika harmaat, mutta vasta pesemisen jälkeen oikeasti huomasi, kuinka likaiset ne olivat olleet ja miten pimeäksi nuo likaiset ikkunat olivat kotimme tehneet. Tänään on tullut hyvä mieli siitä, kun sisällä on valoisaa ja luonto näkyy ikkunan läpi kirkkaana.

Tästä tuli mieleeni, että meidän elämässämme on asioita, jotka ovat kuin tuo siitepöly. Ne ovat asioita, jotka peittävät meiltä Jeesuksen armon kirkkauden. Usein ne ovat jokapäiväiseen elämään liittyviä huolia, jotka eivät liity mitenkään uskoon. Meillä ihmisillä on kuitenkin taipumus antaa noiden maailman huolien peittää Jeesuksen. Me saatamme myös liittää maallisen menestyksen ja terveyden Jeesuksen rakkauteen. Kun näitä ihmiselämän vaikeuksia kuitenkin on, ne voivat tuoda harmaan verhon Jeesuksen eteen.  Toisinaan tuo Jeesuksen armon peittävä harmaus on uskoon liittyvää suorittamista. Olemme saattaneet ottaa vastaan opetusta, jossa pelastukseen liitetään erilaisia käyttäytymissääntöjä, jotka peittävät Jeesuksen taakseen.

Mitä tuo ikkunoiden pesu sitten meidän elämässämme voisi olla? Johannes kirjoittaa: ”Jos me tunnustamme syntimme, niin Jumala, joka on uskollinen ja vanhurskas, antaa meille kaikki synnit anteeksi ja puhdistaa meidät kaikesta vääryydestä. ” (1. Joh. 1:9) Ajattele, kuinka ihanaa on, että Jumala puhdistaa meidät. Meidän ei tarvitse yrittää itse puhdistaa itseämme, vaan Jumala tekee sen. Jeesus on jo sovittanut kaikki syntimme ja siksi me saamme luottaa siihen, että kaikki synnit on meille anteeksi annettu Jeesuksen tähden. Jeesuksen veri puhdistaa meidät, pimeys väistyy ja todellinen valo loistaa elämäämme.

Kun on saanut syntinsä anteeksi, elämä kirkastuu. Pyhä Henki alkaa vaikuttaa tahtomista ja tekemistä, jotta Jumalan hyvä tahto tapahtuisi myös täällä maan päällä. Ensisijaisesti se tarkoittaa pelastusta uskomalla Jeesukseen ja Jeesuksesta kertomista myös toisille. Jeesus haluaa kuitenkin antaa meille itsensä myös tämän elämän valoksi. Jeesus sanoo: ”Minä olen maailman valo. Se, joka seuraa minua, ei kulje pimeässä, vaan hänellä on elämän valo.” (Joh. 8:12) Me saamme kulkea valossa jo tämän elämän ajan ja luottaa siihen, että Jeesus vie meidät lopulta iankaikkiseen kirkkauteen.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti