sunnuntai 19. syyskuuta 2021

Isäin puheet ja usko

 


Armon ja rauhan tervehdys kaikille rakkaille ystäville. Haluan tässä muutaman sanasen kirjoittaa siitä, kun olen useita kertoja kuullut sanottavan, että Jumala kutsuu ihmistä kaksi tai kolme kertaa. Varsinkin nyt, kun itse olen sairastellut ja joutunut miettimään näitä asioita todella syvältä omassa elämässäni, niin kyllä minun ainakin täytyy sanoa se, että minua Jumala on kutsunut lapsuudesta asti. Vaikka olisin ollut kuinka synkillä teillä, niin omassa tunnossa on ollut muistutus siitä, että Jumala armolla ja rakkaudella kutsuu minua. On hieno asia, että kun me kuulemme Jumalan rakkauden äänen, niin me tottelemme sitä ja otamme evankeliumin omalle kohdalle ja uskomme kaikki synnit anteeksi Jeesuksen sovintotyön tähden. Siitä meille tulee elämään sielunrauha ja lepo.

Tuo kaksi tai kolme kertaa on otettu Jobin kirjasta luvusta 33 ja sillä on lyöty ihmisiä niin, että on saatu käännynnäisiä mutta ei uskovaisia. Meidän tulee ymmärtää se, että jos ihmistä pelotellaan ja väkisin käännytetään, niin ei se ole vielä uskoa. Uskoa on se, että Jumala on rakkaudessaan antanut ainoan Poikansa meidän syntiemme sovitukseksi.

Tuossa Jobin kirjan kohdassa puhujana on nuori mies, joka on odottanut innolla vuoroaan syyttää Jobia. Puheessaan hän sanoo, että Jumala puhuu tavalla ja toisella, mutta ihmiset eivät sitä huomaa. Sitten hän selittää erilaisia Jumalan tapoja puhua ja siinä yhteydessä hän sanoo myös nuo sanat: ”Katso, kaiken tämän tekee Jumala kahdesti tai kolmestikin ihmiselle.” (jae 29) Eli koko asia on otettu ihan väärästä yhteydestä ja väärään paikkaan. Uudemmassa Raamatun käännöksessä tämä kohta on niin, että kerran toisensa jälkeen Jumala pelastaa hänet kuoleman kidasta eli Jumala kutsuu meitä koko ajan.

Me saamme ystävät olla iloisia siitä, että tänä päivänäkin Jumala kutsuu meitä ja Hän kutsuu siihen armorakkauteen, että me saamme yksin armosta uskoa syntimme anteeksi. Ei ole olemassa sellaista kutsua, joka olisi vain kaksi tai kolme kertaa, vaan kyllä Jumala kutsuu meitä joka päivä. Muistetaan ystävät se, että meistä jokainen on vain yhden päivän kristitty, eilinen usko ei mitään auta. Meidän täytyy ymmärtää se, että me emme voi kasvaa liian suuriksi ja siksi Jumala viisaudessaan pitää meitä yhden päivä kristittyinä ja uskovina. Ollaan ystävät hyvässä turvassa ja uskotaan, että kaikki meidän synnit on anteeksi annettu. Aamen.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti