lauantai 11. syyskuuta 2021

Jumalan valmistamia

 


Eräässä tarinassa pieni poika veisti itselleen hienon purjeveneen. Kerran kun hän oli uittamassa venettään, tuuli vei sen ulapalle. Poika oli surullinen, koska oli menettänyt veneensä. Eräänä päivänä hän sitten näki kirpputorin ikkunassa tuon oman veneensä. Hän meni ja osti veneen itselleen takaisin. Nyt tuo vene oli kaksinkertaisesti hänen omansa. Hän oli ensin valmistanut sen ja sitten vielä ostanut sen omakseen.

Tuolla tarinalla halutaan havainnollistaa lapsille, miten me olemme Jumalan valmistamia, luomia. Me kuulumme Jumalalle, mutta syntiinlankeemuksen vuoksi olemme joutuneet eroon Jumalasta. Jumala kuitenkin lähetti oman Poikansa sovittamaan ihmisen synnin ja Jeesuksen veren hinnalla Hän osti meidät takaisin itselleen. Olemme siis kaksinkertaisesti Hänen omiaan. Ensin hän loi meidät ja sitten vielä osti takaisin omakseen.

Nyt joku tätä lukiessa varmaan ajattelee, ettei Jumalan valmistamaa syntien sovitusta voi verrata veneeseen eikä ainakaan kirpputoria ostopaikaksi. Ei voikaan, mutta silti erilaiset tarinat auttavat meitä muistamaan todella tärkeitä asioita. Kun Jeesus kertoi vertauksia, hän käytti esimerkkeinä sen ajan ihmisille tuttuja asioita. Tärkein asia tuli vertauksen lopussa ja siinä hän liitti tarinan itseensä ja Jumalan pelastustyöhön.

Meillä Suomessa tarinoiden kertominen Jeesuksen sovitustyöhön liittyen on vähentynyt ja se on harmillista. Toivoisinkin, että voisimme enemmän kertoa toisillemme kristillisiä tarinoita. Jos sinulla on mielessäsi joku tarina, joka on auttanut sinua Jeesuksen luo tai lohduttanut sinua vaikeissa tilanteissa muistamaan, että Jeesus on sovittanut kaikki sinun syntisi ja pitää sinusta nytkin huolen, niin kirjoita se kommentteihin. Tällä tavalla voimme jakaa lohdutuksen sanaa toisille.

Jeesus teki opetuslapsista ihmisten kalastajia ja me myös olemme hänen opetuslapsiaan. Ajattelen, että jokainen aika tarvitsee myös uusia tarinoita ja vertauksia, jotka kertovat juuri meidän ajastamme. Tarinoiden tarkoitus on herättää keskustelua ja keskustelun avulla voimme kertoa läheisillemme Jeesuksesta ja syntien sovituksesta. Pyhä Henki herättää uskon, mutta me voimme olla kertomassa uskosta osattomille ihmisille tarinoita, jotka herättävät mielenkiinnon ja halun etsiä. Jeesus on luvannut, että jokainen anova saa, etsivä löytää ja kolkuttavalle avataan. (Matt. 7:8)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti