lauantai 16. lokakuuta 2021

Älä pelkää, vaan katso Jeesukseen

 


Pelko on tunne, joka kahlitsee ihmistä. Minulle pelko on usein ensimmäinen reaktioni asioihin, mutta pelko saattaa ohjata toimintaamme myös silloin, kun emme sitä tunnista. Pelko estää meitä tuntemasta luottamusta ja turvallisuutta. Pelosta irti päästäminen on sitä, että pystyy laittamaan pois sen, että minä olen kaikkien asioiden keskipiste ja antamaan ohjat Jumalalle.

Luemme raamattupiirissämme tällä hetkellä Matteuksen evankeliumin lukua 23. Siellä Jeesus sanoo fariseuksia ulkokultaisiksi teeskentelijöiksi. Fariseukset elivät hyvin kuulijaisesti noudattaen kaikkia niitä tapoja, joita he ajattelivat Jumalan haluavan. Nämä lain vaatimukset olivat muodostuneet vuosisatojen aikana ja erilaisia jokapäiväisen elämän ohjeita oli tullut satoja. Näiden noudattamista he sitten vaativat kaikilta ihmisiltä tai muuten ihminen ei ollut kunnon juutalainen. Nämä säännöt olivat tulleet esteeksi Jumalan yhteyteen pääsemiselle. Ihmiset elivät epäonnistumisen pelossa ja siksi katsoivat koko ajan itseään eivätkä Jumalaa.

Onko meillä sellaisia sääntöjä, joita me vaadimme täytettäväksi, jotta ihmistä voi pitää kristittynä? Luulen, että sinulle tulee elämäsi varrelta mieleen useitakin tilanteita, jolloin olet kokenut, ettet pysty täyttämään kristityn elämän vaatimuksia. Mielen valtaa pelko: Riittääkö Jeesuksen sovitustyö sovittamaan minun syntini, kun minä en pysty mihinkään. Tällaisen ajatuksen kanssa saamme aina kääntää katseemme Jeesukseen. Jeesus on sovittanut koko maailman synnin Golgatan ristillä. Tästä ei ole ainuttakaan poikkeusta. Minä ja sinä emme ole jotenkin niin erityisiä ihmisiä, ettei Jeesuksen sovintotyö riittäisi meille.

Me saamme laittaa kaikki pelkomme pois ja kääntää katseemme itsestämme Jeesukseen. Saamme luottaa siihen, että Jeesuksen veressä meillä on syntien anteeksianto eikä sitä mikään oma epäonnistumisemme tai laiminlyöntimme ota pois. Meidän ei tarvitse pelätä, että tulisimme hylätyksi. Jeesus sanoo: ”Lähettäjäni tahto on, etten minä anna yhdenkään niistä, jotka hän on uskonut haltuuni, joutua hukkaan.” (Joh. 6:39) Tähän lupaukseen me saamme jäädä turvallisin mielin. Jeesus vie meidät tämän elämän halki iankaikkiseen elämään. Jokaisen elämä on täynnä laiminlyöntejä ja epäonnistumisia. Me saamme kaikki ne uskoa anteeksi Jeesuksen nimessä. Jeesus on meidät sovittanut ja Pyhä Henki on koko elämämme ajan kanssamme. Pelastus ei ole meidän omissa teoissamme, vaan yksin Jeesuksessa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti