lauantai 2. lokakuuta 2021

Enkeleitä, onko heitä

 


Muutama vuosi sitten ajoimme mieheni kanssa Lapissa kohti pohjoista. Oli talvi ja kaamosaika. Yhtäkkiä näimme tien yläpuolella erikoisen kirkkaan valon. Meillä oli takapenkillä mukana eräs nainen, emmekä puhuneet näystä mitään, katsoimme vain toisiamme vähän ihmetellen. Muutama kilometri myöhemmin meidän piti risteyksessä kääntyä vasemmalle. Vastaan tuli lumiaura ja sen vuoksi jouduimme pysähtymään ja odottamaan aura-auton menemistä. Samalla takaamme lähestyi pakettiauto valtavaa vauhtia eikä se saanut jarrutettua, koska tie oli hyvin liukas. Kaikki tapahtui nopeasti, mutta yhtäkkiä automme kuin hyppäsi oikealle kääntyvälle sivutielle ja samassa pakettiauto kiisi ohitsemme. Olimme ällistyneitä, että mitä oikein tapahtui. Jälkeen päin puhuimme mieheni kanssa tapahtuneesta ja olemme varmoja, että valo oli enkeli, jonka Jumala oli lähettänyt nostamaan automme pois ajotieltä ja pelastamaan meidät vakavalta kolarilta.

Raamatussa enkelit ilmestyvät monille ihmisille ja tuovat heille viestin Jumalalta. Enkelit ovat Jumalan sanansaattajia. Enkelit myös auttavat monia Raamatun henkilöitä hädässä. Hebrealaiskirjeen 1. luvussa jakeessa 14 sanotaan enkeleistä: ”Eivätkö enkelit ole palvelevia henkiä? Heidät lähetetään palvelemaan niitä, jotka saavat osakseen autuuden.” Enkelit ovat kaikessa Jumalan palveluksessa ja toimivat Hänen käskyjensä mukaan. Nykyään monet ihmiset ovat alkaneet palvoa enkeleitä, mutta se ei ole kristinuskon mukaista.

Jumala voi lähettää enkelinsä erilaisiin tehtäviin. Me ihmiset emme näistä enkelien tehtävistä yleensä saa mitään erityistä tietoa. Me saatamme huomata jossain tilanteessa, miten Jumala varjeli. Hän on saattanut käyttää siinä enkeleitään apuna, mutta se ei ole meidän asiamme. Enkelit ovat Jumalan palvelusväkeä, ei meidän ihmisten.

Jumala lähetti oman rakkaan Poikansa pelastamaan meidät ihmiset synnin orjuudesta. Meidän kuuluu rukouksessa kääntyä kaikissa asioissamme aina Jumalan puoleen ja Jeesuksen sovintokuoleman tähden pyytää syntejämme anteeksi ja myös uskoa ne anteeksi. Jeesuksen pelastamina me saamme luottaa siihen, että Jumalan tahto meitä kohtaan on aina hyvä ja hän vie meidät tämän elämän läpi iankaikkiseen elämään. Ole ystävä hyvässä turvassa ja usko, että kaikki sinun syntisi on anteeksi annettu Jeesuksen nimessä ja kalliissa sovintoveressä. Aamen.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti